Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο, 14 Αυγούστου 2010

Λουκουμάδες

recipe image
Περιγραφή συνταγήςΑγαπημένο επιδόρπιο ή απογευματινό, μικρών κυρίως αλλά και μεγάλων. Απλά απολαυστικοί.
Συστατικά συνταγής
  • 5 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό για τη μαγιά
  • Xλιαρό νερό όσο πάρει για την ζύμη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • Kανέλα
Οδηγίες συνταγής

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και του προσθέτουμε το αλάτι. Διαλύουμε την μαγιά στο νερό και περιμένουμε 10-15 λεπτά. Κάνουμε ένα λάκκο στη μέση του αλευριού και ρίχνουμε τη μαγιά. Ανακατεύουμε και σιγά- σιγά ρίχνουμε νερό μέχρι να γίνει χυλός, ούτε πηχτός ούτε αραιός. Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί.

Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε μία κουταλιά ζυμάρι κάθε φορά. Μόλις φουσκώσουν και ροδοκοκκινίσουν, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και βάζουμε τα επόμενα.

Στο μεταξύ σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το φλιτζάνι με το νερό και αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να γίνουν σιρόπι. Ρίχνουμε το σιρόπι πάνω από τους λουκουμάδες. Πασπαλίζουμε με κανέλα.

  • Διάρκεια: 30 λεπτά

πηγή: http://www.lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: