Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010

Μελιτζανομπιφτέκια

Περιγραφή συνταγής

Όπως και να μαγειρευτεί η μελιτζάνα είναι πάντα νόστιμη. Σ' αυτή την παλιά συνταγή γίνεται νοστιμότερη όμως αφού παντρεύεται μαζί με ντομάτα και μυρωδικά.

Συστατικά συνταγής

· 4 μελιτζάνες φλάσκες

· 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

· 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

· 2 ντομάτες τριμμένες

· 4 κουταλιές ελαιόλαδο

· 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει από μόνο του

· 1 κουταλάκι ρίγανη

· αλάτι, πιπέρι

· αλεύρι και φυτικό λάδι για το τηγάνι

Οδηγίες συνταγής

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους και τις βάζουμε σε μια λεκανίτσα με αλατισμένο νερό.
Μετά από μια ώρα τις στραγγίζουμε και τις σοτάρουμε στο τηγάνι μαζί με το κρεμμύδιστο ελαιόλαδο. Με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σ' ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά αλατοπιπερώνουμε και τα πλάθουμε σε σχήμα μπιφτεκιού. Σ'ένα πιάτο στρώνουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις και κυλάμε τα μπιφτέκια για να καλυφθούν. Τα τινάζουμε να φύγει το περιττό και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.


Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Διάρκεια: 1 ώρα και 35 λεπτά

http://www.lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: