Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Αγγλία: Εργασία και μετά το 65ο έτος



Ο αριθμός των ατόμων που συνεχίζουν να εργάζονται και μετά το 65ο έτος της ηλικίας τους, αυξάνεται θεαματικά στην Αγγλία, καθώς οι πιέσεις, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, υποχρεώνει πολλούς εργαζόμενους, που φθάνουν το όριο της συνταξιοδότησης, να παρατείνουν την παραμονή τους στο εργατικό δυναμικό.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, που έχει στην διάθεσή της η εφημερίδα "Daily Telegraph", ο αριθμός των εργαζομένων που έχουν περάσει το όριο συνταξιοδότησής τους, έφτασε τις 823.000, αριθμός διπλάσιος από τον αντίστοιχο αριθμό πριν δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με την σχετική ανάλυση της εφημερίδας, χιλιάδες συνταξιούχοι υποχρεώνονται να επιστρέψουν στο εργατικό δυναμικό ή να αναστείλουν το δικαίωμα της σύνταξής τους, προκειμένου να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες τους, όπως πληρωμή στεγαστικών δανείων, υποχρεώσεις προς τα παιδιά τους, προσωπικές τους ανάγκες.

Τα στατιστικά αυτά στοιχεία επιβεβαιώνουν την μεγάλη αλλαγή που έχει επιβάλλει η οικονομική ύφεση στη μορφολογία του εργατικού δυναμικού στην Αγγλία.

Ο υπουργός για τις συντάξεις Ιαν Ντάνκαν Σμιθ, δήλωσε ότι πρόθεσή του είναι να αυξήσει επίσημα την συνταξιοδότηση στο 66ο έτος της ηλικίας, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, νωρίτερα από ό,τι προγραμμάτιζε αρχικά η Κυβέρνηση.

Η εθνική σύνταξη αυτή τη στιγμή είναι 100 λίρες στερλίνες την εβδομάδα.

Ένα άλλο θέμα το οποίο επισημαίνει το ρεπορτάζ, είναι ότι τις τέσσερις από τις πέντε θέσεις εργασίας που δημιουργούνται τώρα στην Αγγλία τις παίρνουν ξένοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τους τελευταίους τρεις μήνες από τους 180.000 που ανέλαβαν εργασία οι 145.000 είναι ξένοι και οι 77.000 από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτή η εξέλιξη είναι πιθανόν να επαναφέρει το αίτημα των βρετανικών συνδικαλιστικών σωματείων "οι βρετανικές δουλειές στους βρετανούς εργαζόμενους". 
 
 nooz
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: