Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Δυσοίωνα μηνύματα εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς




Δυσοίωνα είναι τα μηνύματα, εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, καθώς παρατηρείται κύμα φυγής εκπαιδευτικών στη συνταξιοδότηση. Οι αιτήσεις σχεδόν τριπλασιάστηκαν και αγγίζουν τις 11.500, ενώ πέρυσι συνταξιοδοτήθηκαν μόλις 4.355 εκπαιδευτικοί.

Από τις 11.466 αιτήσεις, οι 3.930 αφορούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και οι 7.536 στη Δευτεροβάθμια. Οι αντίστοιχοι αριθμοί του 2009 ήταν 1.745 στην πρωτοβάθμια και 2.610 στη δευτεροβάθμια.

Όπως τονίζεται από το υπουργείο, το δικαίωμα ανάκλησης στην αίτηση συνταξιοδότησης που έχουν οι εκπαιδευτικοί ενδέχεται να επιφέρει μεταβολές στον αριθμό, ο οποίος, όμως, και πάλι αναμένεται να παραμείνει σε επίπεδα πολύ πάνω από αυτά του 2009.

Πλέον το υπουργείο αναμένεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με διορισμούς είτε μόνιμων είτε αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών, αλλά και με επανεξέταση και δραστική περικοπή των αποσπάσεων.

Ο χρονικός ορίζοντας για να γίνει αυτό, όμως, είναι ήδη περιορισμένος, αφού ο καθιερωμένος αγιασμός σε όλα τα σχολεία της χώρας, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου, ορίστηκε για τις 13 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή της η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου περισσότερες πληροφορίες, ήδη 5.000 εκπαιδευτικοί έχουν ξαναγυρίσει στις σχολικές αίθουσες από εκτός τάξης αποσπάσεις. Η κα Χριστοφιλοπούλου προανήγγειλε κατανομή του εκπαιδευτικού δυναμικού «κατά τρόπο ορθολογικό, έτσι ώστε να μην έχουμε αλλού υπεραριθμίες και αλλού κενά», παραδεχόμενη ότι, αν και οι διορισμοί φέτος είναι λιγότεροι, «θα είναι σε πραγματικά κενά, σε ειδικότητες που μας λείπουν».

pathfinder

Δεν υπάρχουν σχόλια: