Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Λιθρίνι στο φούρνο με πατάτες










ΥΛΙΚΑ:

.1 λιθρίνι (900 γρ. περίπου)
.400 γρ. πατάτες
.1 μεγάλο κρεμμύδι
.4 σκελίδες σκόρδο
.1 κουταλάκι του γλυκού μάραθος ή άνηθος ψιλοκομμένος
.χυμό 1/2 λεμονιού
.1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
.1 φύλλο δάφνης
.1 κουταλάκι του γλυκού κόκοι μαύρου πιπεριού
.αλάτι

ΕΚΤΕΛΈΣΗ:

-Καθαρίζετε και πλένετε πολύ καλά το λιθρίνι.
-Τ' αλατίζετε ελαφρά και τ' αφήνετε στην άκρη.
-Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές φέτες. -Ξεφλουδίζετε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβετε.
-Χτυπάτε στο γουδί τους κόκκους του πιπεριού σε χοντρά κομμάτια και πασπαλίζετε τα ψάρια.
-Στρώνετε σε ταψί ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάζετε από πάνω τις πατάτες σε μια στρώση.
-Αλατοπιπερώνετε σύμφωνα με τη γεύση σας.
-Από πάνω βάζετε τα ψάρια και τα αλείφετε με το λάδι.
-Ραντίζετε με το λεμόνι και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά,
-Τυλίγετε το χαρτί γύρω από το ψάρι σαν πακέτο και διπλώνετε καλά τις άκρες του.
-Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1/2 ώρα περίπου.
-Εάν θέλετε ανοίγετε το χαρτί και αφήνετε το ψάρι ξεσκέπαστεο να ψηθεί για 5-10 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει.
-Βάζετε το ψάρι σε πιατέλα σερβιρίσματος και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρετε αμέσως.
Για να βεβαιωθείτε ότι ψήθηκε το ψάρι, μπορείτε να βυθίσετε ένα μαχαίρι στο παχύτερο σημείο της πλάτης του.
Αν η σάρκα ξεχωρίζει εύκολα από το κόκκαλο είναι έτοιμο.

ΠΗΓΗ: www.inout.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: