Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Κοκτέιλς χωρίς ζάχαρη και ευεργετικές ιδιότητες!!!


Τα νέα κοκτέιλ έχουν λιγότερη ζάχαρη και θερμίδες και η θρεπτική τους αξία είναι υψηλότερη, λόγω των φρούτων ή των λαχανικών που περιέχουν.
Δες πώς να φτιάξεις το καλύτερο mocktail με τις συμβουλές του Γιώργου Μιλέση, MSc, κλινικού διαιτολόγου - διατροφολόγου.

mocktail 1: μοχίτο μήλο

Γιατί Ένα μέτριο μήλο, λόγω των αντιοξειδωτικών στοιχείων του, σε προστατεύει από τη νόσο του Alzheimer, ενώ τα μεταλλικά του στοιχεία ενισχύουν τα οστά προστατεύοντάς σε από την οστεοπόρωση.Η συνταγή Ρίξε 3 μήλα στον αποχυμωτή και αραίωσε τον πολτό τους με σόδα. Πρόσθεσε 1/2 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη, θρυμματισμένο πάγο και φυλλαράκια δυόσμου και το mocktail σου είναι έτοιμο!

mocktail 2: ντάκιρι με φράουλα

Γιατί Περιέχει βιταμίνη C, βιταμίνες Α και Ε, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, ταννίνες, και αρκετές φυτικές ίνες. Μελέτη έδειξε ότι η μείξη φράουλας με αλκοόλ ενίσχυε κατά 30% τις αντιοξειδωτικές ιδιότητές της, οι οποίες καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν γήρανση και πολλές ασθένειες. Η συνταγή 1 σφηνάκι λευκό ρούμι, 3 παγάκια, το χυμό ενός λεμονιού, μισό ποτήρι χυμό φράουλας, Χτύπησε όλα τα υλικά στο σέικερ και σέρβιρε.

mocktail 3: ακτινίδιο μαργαρίτα

Γιατί Περιέχει βιταμίνη C, που ενισχύει το ανοσοποιητικό, μειώνει τον κίνδυνο θρομβώσεων στο κυκλοφορικό σύστημα, ενώ περιέχει λουτεΐνη, μια ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία που συντελεί στη βελτίωση της όρασης. Η συνταγή 1/2 ποτήρι χυμός από ακτινίδιο, 1 σφηνάκι τεκίλα, 2 σφηνάκια σόδα, παγάκια. Χτύπησέ τα στο σέικερ και σέρβιρε.

mocktail 4: φραγκοστάφυλο mastic

Γιατί Έχει αντιφλεγμονώδη δράση, χρησιμοποιείται για την ανακούφιση των φλεγμονών από τις αρθρώσεις. Μελέτη από τη Νέα Ζηλανδία δείχνει ότι μια ουσία που περιέχεται στα μαύρα φραγκοστάφυλα ενδέχεται να είναι χρήσιμη στο αλλεργικo ασθμα μειώνοντας τη φλεγμονή των πνευμόνων και διευκολύνοντας την αναπνοή. Η συνταγή Ανακάτεψε 1/2 ποτήρι τόνικ με 1/2 ποτήρι φραγκοστάφυλο. Σέρβιρε με παγάκια.

mocktail 5: ανανάς pina colada

Γιατί Ο ανανάς μειώνει την κατακράτηση υγρών, ενώ το ένζυμο που περιέχει, η βρωμελαΐνη, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθά στην πέψη των πρωτεϊνών. Η συνταγή 100 ml χυμός ανανά, 1 σφηνάκι κασάσα (λικέρ από ζαχαροκάλαμο), 1 σφηνάκι σόδα, παγάκια. Χτυπάς στο σέικερ και σερβίρεις.

mocktail 6: μπανάνα pina colada

Γιατί Είναι ιδιαίτερα υψηλή σε κάλιο, ένας ηλεκτρολύτης που παίζει ρόλο στην πρωτεϊνοσύνθεση και τη διατήρηση και ανάπτυξη της μυϊκής μάζας. Προτατεύει από την αρτηριακή υπέρταση, καθώς βοηθά στην απομάκρυνση της περίσσειας νατρίου. Η συνταγή 100 ml χυμός μπανάνα, 1 σφηνάκι λικέρ καρύδα, 50 ml γάλα φρέσκο, παγάκια. Χτυπάς στο σέικερ και σερβίρεις.

mocktail 7: virgin Mary

Γιατί Το βήτα-καροτένιο που περιέχει το καρότο μετατρέπεται στον οργανισμό σε βιταμίνη Α, η οποία είναι γνωστή για την αντιοξειδωτική δράση της. Το καρότο θεωρείται αντικαρκινικό, ενώ το σπανάκι είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ, ιδιαίτερα σημαντικό για την εγκυμοσύνη. Η συνταγή Πολτοποίησε 4 καρότα στο μπλέντερ μαζί με 5-6 φύλλα σπανάκι. Ανάμειξε τον πολτό με τόνικ και το χυμό ενός λεμονιού και σερβιρέτο

shape.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: