Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010

ΑΓΓΙΝΑΡΟΚΟΥΚΙΑ













ΥΛΙΚΑ
Για 8 άτομα

1/2 φλιτζ. τσαγ. παρθένο ελαιόλαδο
10 κεφάλια από αγκινάρες
1 κιλό κουκιά φρέσκα
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουτ. σουπ. αλεύρι
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο πράσινο
χυμό από δύο μεγάλα λεμόνια

Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε τις αγκινάρες από τα φύλλα τους και κρατάτε τα κεφάλια, τα οποία περνάτε με λίγο λεμόνι. Αμέσως μετά τις ρίχνετε σε ένα μπολ, όπου έχετε αναμίξει νερό, μια κουταλιά αλεύρι, λίγο αλάτι και το χυμό από ένα λεμόνι. Καθαρίζετε τα κουκιά και κρατάτε μόνο τα τρυφερά φύλλα και τους καρπούς.
2. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε ελαφρά. Τσιγαρίζετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 - 3 λεπτά και ρίχνετε τα κεφάλια από τις αγκινάρες στραγγισμένα από το νερό τους και κομμένα στα δύο. Προσθέτετε τα κουκιά, τον άνηθο και δύο φλιτζάνια νερό.
Κλείνετε με το καπάκι την κατσαρόλα και σιγοψήνετε για 20 λεπτά.
3. Ανοίγετε το καπάκι, ανακινείτε με μια ρηχή τρυπητή κουτάλα το φαγητό με πολλή προσοχή και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30 - 40 λεπτά ακόμη, χωρίς να το σκεπάσετε.
Ρίχνετε στο φαγητό το λεμόνι. Κλείνετε το μάτι της κουζίνας και αφήνετε το φαγητό να «πάρει» μια τελευταία βράση για 5 - 7 λεπτά.
Σερβίρεται ζεστό ή κρύο σε θερμοκρασία δωματίου, με λίγο
φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι.

ΠΗΓΗ: www.mirsini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: