Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ


Κάντε πράγματα που σας ανανεώνουν και νοιώθετε καλοί σε αυτά!!!
1)Ανακαλύψτε και αξιοποιήστε τα ταλέντα που έχετε και τις δραστηριότητες που σας αρέσουν. Οι άνθρωποι που έχουν αυτοπεποίθηση αναγνωρίζουν τις δυνατότητές τους, είναι ανοιχτοί και ευέλικτοι στο να κάνουν αυτό που τους ευχαριστεί και δοκιμάζουν νέα πράγματα που τους ενδιαφέρουν.
Ακόμα και πολύ απλά πράγματα μπορούν να δημιουργήσουν μια καλή αίσθηση για τον εαυτό σας. Μια βόλτα, η συζήτηση με ένα φίλο, η περιποίηση του σώματος, η αγορά ενός δώρου για τον εαυτό σας ή για κάποιο αγαπημένο πρόσωπο, η προσφορά βοήθειας σε κάποιον που την χρειάζεται, το διάβασμα ενός βιβλίου είναι μικρά πράγματα μεγάλης αξίας.

Αυτογνωσία
Τα άτομα που έχουν ισχυρή αυτοπεποίθηση καλλιεργούν την αυτογνωσία τους με διάφορους τρόπους και δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από εξωτερικούς παράγοντες. Αποφεύγουν την συνεχή επαφή με άτομα ή καταστάσεις που τους αμφισβητούν, τους κρίνουν αρνητικά, τους υποτιμούν και τους εκμεταλλεύονται.
Αποφεύγουν το ¨αυτομαστίγωμα¨και εκφράζονται θετικά για τον εαυτό τους ακόμα και όταν δεν τα πάνε καλά σε κάτι. Άρα, για αρχή, γνωρίστε, δεχτείτε και αγαπήστε τον εαυτό σας και μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας υποβιβάζει!!!!

Αφήστε την τελειότητα!!!
Τα ψηλά κριτήρια και και οι ¨δύσκολοι¨στόχοι οδηγούν πιο συχνά σε ματαίωση και κατά συνέπεια σε αποδυνάμωση της εμπιστοσύνης στον εαυτό σας και στις ικανότητές του. Τα άτομα με αυτοπεποίθηση δεν τα κάνουν όλα τέλεια, απλά επιλέγουν να κάνουν αυτό που έχουν ανάγκη ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Να ξέρετε ότι δεν υπάρχει αποτυχία, απλά υπάρχουν πολλοί τρόποι που δεν φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μην επηρεάζεστε από τους άλλους
Υπάρχουν άνθρωποι που ντρέπονται που είναι καλοί σε κάτι γιατί αυτό φέρνει σε δύσκολη θέση αυτούς που είναι γύρω τους. Αποτελέστε παράδειγμα για εκείνους με το να πιστεύετε στον εαυτό σας. Άλλωστε το να θέλουν οι γύρω σου να μην πιστεύετε στον εαυτό σας, δεν ευνοεί την δημιουργία ισότιμων και ισορροπημένων σχέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: