Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Τσιγάρα, εφημερίδα κι ένα αναψυκτικό για να φορτίσω το κινητό μου

Πόσες φόρες σας έχει συμβεί να βρίσκεστε εκτός σπιτιού και να ψάχνετε για μια πρίζα ή έναν φορτιστή για να φορτίσετε το κινητό σας τηλέφωνο; Θα μπορούσε σε τέτοιες περιπτώσεις ένα ανθρακούχο αναψυκτικό να προσφέρει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα σας, εκτός φυσικά από το να σας ξεδιψάσει; Σύμφωνα με τον Κινέζο σχεδιαστή Daizi Zheng η απάντηση είναι, «ναι». Ο ίδιος δημιούργησε ένα πρωτοποριακό μοντέλο τηλεφώνου για την εταιρεία Nokia που λειτουργεί με «βιο-μπαταρία», χρησιμοποιεί, δηλαδή, ένζυμα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από υδατάνθρακες.
Ουσιαστικά το τηλέφωνο του Zheng χρειάζεται μόνο ένα ζαχαρούχο αναψυκτικό για να λειτουργήσει.

Η σκέψη και μόνο ότι μια στάση στο περίπτερο δε θα περιορίζεται απλά σε τσιγάρα, εφημερίδα, σοκολάτα και τα άλλα συνήθη, ανάγει τα περίπτερα και τα fast foods στα σύγχρονα "βενζινάδικα" της κινητής τηλεφωνίας.

"Μέσω των ερευνών μου, διαπίστωσα ότι η χρήση της μπαταρίας λιθίου ως πηγή ενέργειας των τηλεφώνων αποτελεί ακριβή λύση, καταναλώνει πολύτιμους πόρους για την κατασκευή της και όταν πετιέται στα σκουπίδια έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στο περιβάλλον " δήλωσε ο Zheng.

"Η σκέψη για τη δημιουργία της «βιο-μπαταρίας» ξεκίνησε με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Η «βιο-μπαταρία» χρησιμοποιεί ενέργεια φιλική προς το περιβάλλον καθώς παράγει ηλεκτρική ενέργεια από υδατάνθρακες και χρησιμοποιεί ένζυμα ως καταλύτη".

"Έτσι, για να λειτουργήσει ένα κινητό τηλέφωνο χρειάζεται μόνο ένα κουτάκι ζαχαρούχου αναψυκτικού, το οποίο μετατρέπεται σε νερό και οξυγόνο, όσο εσείς μιλάτε ή στέλνετε sms από το κινητό σας".

Για όσους αναρωτηθούν πόσο θα διαρκεί η ισχύς της «βιο-μπαταρίας» και αν κάθε τρεις και λίγο θα χρειάζεται να τρέχουν σε περίπτερα ή σούπερ μάρκετ για να φορτίσουν το τηλέφωνο τους, σύμφωνα με τον Zheng, η «βιο-μπαταρία» διαθέτει ισχύ τρεις έως τέσσερις φορές μεγαλύτερη από τις συμβατικές μπαταρίες λιθίου.


πηγη:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: