Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Κουκούλωσαν «γκρίζα» ΝΑΤΟϊκή οδηγία


Για τρία χρόνια έκρυβαν ντοκουμέντο που θέτει εκτός σχεδιασμού του ΝΑΤΟ τη Λήμνο και άλλα νησιά του Αιγαίου στηρίζοντας τις τουρκικές διεκδικήσεις Την ίδια ώρα που ο Κ. Καραμανλής πανηγυρίζει προεκλογικά για τη συμπερίληψη του Αγίου Ευστρατίου σε ηλεκτρονική άσκηση του ΝΑΤΟ, επί τρία χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ κρύβει το έγγραφο «φωτιά» του ΝΑΤΟ, που συντάχθηκε τον Αύγουστο του 2006 από το SHAPE, με εντολή του ανώτατου στρατιωτικού διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη (SACEUR), βάσει του οποίου για πρώτη φορά εγγράφως τίθενται εκτός ΝΑΤΟϊκού σχεδιασμού και χρηματοδότησης η Λήμνος καθώς και όλα τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, τα οποία βάσει Συνθηκών θεωρούνται αποστρατιωτικοποιημένα.


Πρόκειται για σαφή θέση υπέρ των τουρκικών συμφερόντων-αξιώσεων στο Αιγαίο, που παίρνει για πρώτη φορά εγγράφως το ΝΑΤΟ, με την έκδοση «πολιτικής οδηγίας» για τα νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με αυτήν:
Κουκούλωσαν «γκρίζα» ΝΑΤΟϊκή οδηγία

* Τα νησιά του Αιγαίου, τα οποία βάσει Συνθηκών κρίνονται αποστρατιωτικοποιημένα, δεν θα συμπεριλαμβάνονται σε ασκήσεις και σε άλλες δραστηριότητες του NATO.
* Στη Λήμνο εν καιρώ ειρήνης δεν θα εκτελούνται ασκήσεις και το ΝΑΤΟ δεν θα χρηματοδοτεί τεχνικά έργα. Μόνο σε περίοδο πολέμου θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί η Λήμνος στον έκτακτο σχεδιασμό του ΝΑΤΟ, ύστερα από ειδική απόφαση του ΝΑΤΟϊκού διοικητή.

Επί τρία χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ κρύβει το συγκεκριμένο ΝΑΤΟϊκό έγγραφο-ντοκουμέντο που προωθεί απροκάλυπτα την τουρκική αντίληψη περί αμφισβητούμενων εδαφών στο Αιγαίο και περί ζωτικού χώρου που επιθυμεί να αποκτήσει η Αγκυρα.

Τα συναρμόδια υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας παρέμειναν έκτοτε απλοί θεατές, θεωρώντας ότι αρκούσε η απαντητική επιστολή του τότε αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Π. Χηνοφώτη, προς τον SACEUR.

Μια επιστολή που μπορεί να είναι προσεκτικά διατυπωμένη, ωστόσο δεν μπαίνει στην ουσία του πολιτικού προβλήματος που προκαλεί η συγκεκριμένη ενέργεια του SACEUR και «δένει» τα χέρια των Ελλήνων επιτελών ως προς την υποστήριξη των ελληνικών θέσεων στα ΝΑΤΟϊκά στρατηγεία και στις αντιπροσωπείες των διαφόρων φόρουμ.

Η αποκάλυψη
Το ντοκουμέντο της ντροπής, που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος» και το οποίο έκρυβε επί τρία χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ, συνέταξε ο Γερμανός επιτελάρχης του SHAPE, με εντολή του ανώτατου διοικητή Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (SACEUR), Αμερικανού στρατηγού Jones. Πρόκειται για έγγραφο-οδηγία πολιτικής για τα νησιά του Αιγαίου («SΗΑΡΕs Aegean Islands Policy Guidance»).

Το SHAPE αναδεικνύει τις «προβληματικές περιοχές» με βάση «πρόσφατα γεγονότα» (χωρίς να τα αναφέρει), για τις οποίες πρέπει να γίνουν διορθωτικές ενέργειες σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις του, άρα εντολές του, ώστε να μη δεσμεύονται οι επιτελείς σχεδίων του ΝΑΤΟ και να μη δημιουργούνται διμερή προβλήματα (Ελλάδας - Τουρκίας) κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών δραστηριοτήτων της Συμμαχίας.

Οι «προβληματικές περιοχές», κατά το SHAPE, είναι:

* Το καθεστώς της Λήμνου (στρατιωτικοποιημένη ή μη)
* Η ερμηνεία των διαφορών διεθνών συνθηκών αναφορικά με το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου (Ο συντάκτης του εγγράφου αποφεύγει να χαρακτηρίσει «ελληνικά» τα νησιά του Αιγαίου, όπως είναι το ακριβές).
* Η συμπερίληψη ή όχι συγκεκριμένων νησιών του Αιγαίου (ιδιαιτέρως της Λήμνου) στις ασκήσεις και στα σχέδια εκτάκτου ανάγκης της Συμμαχίας.
* Η αναφορά ή μη των συγκεκριμένων νησιών (ιδίως της Λήμνου) στο υπάρχον σύστημα επικοινωνιών της συμμαχίας.

Πλέον καθορίζεται η πολιτική οδηγία του SHAPE για τις παραπάνω «προβληματικές περιοχές» του Αιγαίου ως εξής:

* Τα νησιά του Αιγαίου, των οποίων το καθεστώς στρατιωτικοποίησης περιορίζεται από Συνθήκες, δεν θα χρησιμοποιούνται στη διάρκεια ασκήσεων ή άλλων δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ σε καιρό ειρήνης.
* Η Λήμνος είναι μοναδικό-ιδιαίτερο (unique) πρόβλημα, καθώς το ακριβές καθεστώς (αποστρατιωτικοποίηση ή στρατιωτικοποίηση) αποτελεί αντικείμενο διμερούς διαφωνίας, για την οποία το ΝΑΤΟ δεν έχει δικαιοδοσία να αποφανθεί ή να επιλύσει. Συνεπώς, με βάση προηγούμενη οδηγία του γενικού γραμματέα και τις πολιτικές διαδικασίες οι οποίες ακολουθούνται από το SHAPE τα τελευταία 26 χρόνια:
* Τεχνικά έργα (projects) για τη Λήμνο δεν υποβάλλονται για ΝΑΤΟϊκή χρηματοδότηση.
* Ασκήσεις και άλλες δραστηριότητες σε καιρό ειρήνης δεν θα εκτελούνται, με τη χρησιμοποίηση της Λήμνου ή των δυνάμεων και ευκολιών που βρίσκονται σε αυτήν.
* Δυνάμεις που προσφέρονται ως ελληνική συμμετοχή από τη Λήμνο θα συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο ACE ORBET, αλλά ο SACEUR δεν θα αναλαμβάνει τη διοίκησή του μέχρι την περίοδο έντασης ή κρίσης, οπότε θα ισχύει και θα εφαρμόζεται το σύστημα συναγερμού του ΝΑΤΟ.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ
Χλιαρή η αντίδραση της Αθήνας

Στο παραπάνω προκλητικό έγγραφο του ΝΑΤΟ η ελληνική κυβέρνηση περιορίστηκε να «αντιδράσει» μόνο διά του τότε αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναύαρχου Π. Χηνοφώτη, με μία απαντητική επιστολή προς τον SACEUR. Ταυτόχρονα φρόνησε να αποκρύψει την επιστολή, προφανώς για να αποφύγει αντιδράσεις στο εσωτερικό.

Συγκεκριμένα ο ναύαρχος Χηνοφώτης, όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος», γράφει στον στρατηγό Jones ότι η έγγραφη «Οδηγία» του SHAPE για τα νησιά του Αιγαίου «έχει την έννοια να καταστήσει ουσιαστικούς τους αβάσιμους τουρκικούς ισχυρισμούς, που έχουν ως στόχο να αναιρέσουν ή να περιορίσουν τον ρόλο της χώρας μου στον σκοπό της Συμμαχίας, μέσω της σημαντικής συνδρομής της στο στρατιωτικό επίπεδο».

Ο ναύαρχος Χηνοφώτης συνεχίζει στην απαντητική επιστολή του προς τον στρατηγό Jones ότι είναι «πραγματικά, δυσάρεστα έκπληκτος, διότι επιτελάρχης του Στρατηγείου σας (SHAPE), υπερβαίνοντας τη στρατιωτική του δικαιοδοσία και αρμοδιότητα, έχει προχωρήσει στο να πραγματεύεται με θέματα για τα οποία, όπως ο ίδιος αναγνωρίζει, δεν βρίσκονται εντός των ορίων του ΝΑΤΟ να αποφανθεί ή να επιλύσει».

Και ο ναύαρχος Χηνοφώτης καταλήγει στην απαντητική επιστολή του προς τον στρατηγό Jones: «Για τους παραπάνω λόγους θεωρώ το έγγραφο του επιτελάρχη σας ως μη υπάρχον και σας ζητώ ευγενικά

(Ι would like to kindly ask you) να προβείτε στις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε η συγκεκριμένη οδηγία πολιτικής για τα νησιά του Αιγαίου να αποσυρθεί το συντομότερο δυνατό.

Αν δεν ανακληθεί, οι πολιτικές Αρχές της χώρας μου το θεωρούν ως μη υπάρχον».

Η προκλητική αυτή παρέμβαση του SACEUR μάς γυρίζει τριάντα χρόνια πίσω, καθώς παραπέμπει ευθέως στη γνωστή φιλοτουρκική οδηγία του τότε γ.γ. του ΝΑΤΟ, J. Luns, περί αμφισβητούμενου καθεστώτος της Λήμνου, η οποία έχει μείνει στην ιστορία ως «Luns rules», που συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα στις σχέσεις της Ελλάδας με το ΝΑΤΟ.

Η απουσία σθεναρής πολιτικής αντίδρασης από την κυβέρνηση της ΝΔ και τα συναρμόδια υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας προκαλεί κατάπληξη και εγείρει μια σειρά ερωτημάτων:

- Γιατί δεν υπήρξε έγγραφη αντίδραση των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας προς τον γ.γ. του ΝΑΤΟ;

- Γιατί δεν έγινε μνεία της σχετικής γνωμοδότησης του νομικού συμβούλου του SHAPE, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει νομικό πρόβλημα για τη χρήση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και δυνάμεων της Λήμνου από τη Συμμαχία;

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ
demos@pegasus.gr
ΕΘΝΟΣ


ΠΗΓΗ:www.armyalert.blogspot.com

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΩΝ BLOGGER

Το Μανιφέστο,η Ανωνυμία και το Απόρρητο των Blogs!
Εκτυπώστε την παρακάτω ανάρτηση.
Όσοι ακόμα δεν τα ξέρουν πρέπει να τα μάθουν!
Παρακάτω θα διαβάσετε το μανιφέστο ,την ανωνυμία και το απόρρητο των Blogs!

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.
2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.
3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.
4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.
5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.
6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.
7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.
8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.
9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.


Γιατί είναι οι bloggers ανώνυμοι;
"..ως ανώνυμοι τους αναγκάζουμε να απαντούν με επιχειρήματα
ενώ ως επώνυμοι τα επιχειρήματα τους τα μετατρέπουν σε πίεση...
Πίεση που μεταφράζεται σε οποιοδήποτε μέσο μπορεί να εφεύρει ένα διαπλεκόμενο και διεφθαρμένο πολιτικό-οικονομικό σύστημα.

Αυτή είναι η ανωνυμία που διεκδικούμε μέσω αυτού του blog...

Δεν είναι η ανωνυμία της συκοφάντησης,των εκβιασμών,των ύβρεων και των απειλών όπως θέλουν κάποιοι να αποδώσουν στους χιλιάδες ανώνυμους Έλληνες bloggers,
είναι η ανωνυμία που βάζουμε ως ασπίδα στις πιέσεις για σιωπή,για έλεγχο της ελευθερίας σκέψης & έκφρασης αλλά και διακίνησης των πληροφοριών..."

Τo «απόρρητο» των blogs με κατάληξη σε .com!
Τo «απόρρητο» των blogs με κατάληξη σε .com, καλύπτεται απ΄την Αμερικανική νομοθεσία, που προβλέπει ρητά πως «δεν επιτρέπεται να γίνει άρση του απορρήτου λόγω συκοφαντικής δυσφήμισης». Αν ο εισαγγελέας που το χειρίζεται κρίνει ότι δεν πρόκειται για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα (όπως είναι ο εκβιασμός) ΜΟΝΟ TOTE γίνεται άρση.Στις ΗΠΑ, οι bloggers προστατεύονται από το πρώτο άρθρο του Συντάγματος, που δίνει σε όλους "το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου. To 2006, το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας γνωμοδότησε ότι οι bloggers "δεν θα διώκονται ποινικά αν ο διαδικτυακός τους τόπος φιλοξενεί σχόλια αναγνωστών που είναι συκοφαντικά προς τρίτα πρόσωπα." Λίγο αργότερα μάλιστα το ίδιο δικαστήριο αναγνώρισε και το δικαίωμά τους "να μην αποκαλύπτουν τις πηγές τους".

ΠΗΓΗ:www.johnpatra.blogspot.com

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ (2)- ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ



Ας ξεκινήσουμε από τους οικολόγους-πράσινους που σαν φιλοσοφία υποστηρίζει το πράσινο, το περιβάλλον, την οικολογία κτλ. Σωστά όλα αυτά. Όμως με ποια πρόσωπα και με τι ιδέες έρχονται;; Τρεμόπουλος αδέρφισα. Έκανε κάποιες δηλώσεις που άφησε άφωνους τους μισούς έλληνες από αυτούς που τον άκουσαν. Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ολόκληρη η ομιλία του, οπότε είναι περιττό να το αναλύσω τώρα. Όμως πριν πάει εκεί η ψήφος σας ακουστέ την ομιλία του, και καταλάβετε ποιες είναι οι θέσεις του για εξωτερική πολιτική, και καίρια ζητήματα.



Για το ΚΚΕ, γνωρίζουμε όλοι τις θέσεις του για την καταπάτηση του κεφαλαίου και του συστήματος καθώς και την αντίθεση του με την Ε.Ε. Ωραία λογία αλλά στην πράξη θεωρούνται ακατόρθωτα. Επίσης σας παραθέτω απόφαση συνεδρίου του κόμματος για να αντιληφτούμε ένα μέρος των θέσεων του:
Πηγή: Απόφαση 3ου Έκτακτου Συνεδρίου Κ.Κ.Ε
(26/11/1924-03/12/1924). Δημοσιεύθηκε στον Ριζοσπάστη
«Ανεξαρτησία στη Μακεδονία και στη Θράκη: Η ντόπια κεφαλαιοκρατία. καταπιέζει τις εθνικές μειονότητες στη Μακεδονία και στη Θράκη. η ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος του μακεδονικού και θρακικού λαού, κρατώντας με το σίδερο και τη φωτιά τη μακεδόνικη και θρακική χώρα στην
υποταγή της. Δίχως την καταπίεση του μακεδονικού και θρακικού λαού, δίχως την καταπίεση των ξένων εθνών, της είναι αδύνατο να δυναμώσει επάνω μας τον κοινωνικό της ζυγό. Η ντόπια μπουρζουαζία είναι εθνικός δυνάστης και καταπιεστής του μακεδονικού και θρακικού λαού και συγχρόνως ο κοινωνικός
δυνάστης της εργατικής τάξεως και των φτωχών αγροτικών και προσφυγικών μαζών. Αν δεν συντρίψουμε τον εθνικό ζυγό της ντόπιας μπουρζουαζίας που βαρύνει στη Μακεδονία και στη Θράκη, δεν μπορούμε να τσακίσουμε τον κοινωνικό ζυγό της ίδιας μπουρζουαζίας που βαρύνει επάνω σε μάς.
Όσω εξακολουθεί η σημερινή κατάσταση του διαμελισμού και της καταπιέσεως της Μακεδονίας και Θράκης από τη Βαλκανική και Τουρκική μπουρζουαζία. Να γιατί αγωνιζόμαστε εναντίον των εξοπλισμών, εναντίον των πολέμων που προετοιμάζει η κεφαλαιοκρατία, εναντίον της εθνικής καταπιέσεως και του
βιαίου εκπατρισμού. Να γιατί αγωνιζόμαστε για την ένωση των τριών τμημάτων της Μακεδονίας και Θράκης και για ενιαία και ανεξάρτητη κρατική τους ύπαρξη. Ζήτω η εργατοαγροτική επανάσταση της Βουλγαρίας! Ζήτω η ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη! Ζήτω η Ομοσπονδία των Βαλκανικών εργατοαγροτικών δημοκρατιών! Ζήτω η Παγκόσμιος Προλεταριακή επανάσταση.
Αθήναι 3 Δεκεμβρίου 1924




Πάμε τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Γνωστές οι αντιθέσεις – ομοιότητες με το
ΚΚΕ. Πολλές οι θέσεις σε ζητήματα αλλά κάπου τα χαλάνε και αυτοί στην πορεία. Άλλαξαν κεφάλι να ανατρέψουν κάπως την εικόνα τους, πολλά θετικά σχόλια για την αλλαγή αυτή αφού τοποθετήθηκε νεαρός πολιτικός με φρέσκιες ιδέες για τον τόπο. Αλλά κάποιες θέσεις τους είναι τουλάχιστον κατακριτέες. Όπως για παράδειγμα αγαπητοί κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ενώ από
τη μια μεριά σας βλέπω υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μουσουλμάνων της Θράκης, δεν σας έχω δει ποτέ να αναλαμβάνετε κάποια
δράση υπέρ των ίδιων ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Χριστιανών στην Τουρκία. Γιατί ενώ από τη μια μεριά πέντε συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ – Παράρτημα Υμηττού, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά- ονομάζουν τα Σκόπια ως ʽΜατσεντόνιαʼκαι τους Σκοπιανούς ʽματσεντόσκιʼ και στηρίζουν τις απόψεις του ναζιστή Γκρουέφσκι, από την άλλη κατηγορούν τους συμπατριώτες τους στην Ελλάδα που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους, ως …εθνικιστές! Γιατί ενώ από τη μια μεριά στηρίζετε τους Τσάμηδες –τους αποδεδειγμένους συνεργάτες του Χίτλερ στην κατοχή- και τους αναγνωρίζετε το δικαίωμα να διεκδικήσουν τις κατασχεμένες από την Ελλάδα περιουσίες τους, από την άλλη, δεν σας έχω δει ποτέ να διαμαρτύρεστε για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων κατοίκων της Βορείου Ηπείρου! Γιατί ενώ στηρίζετε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, στηρίξατε παράλληλα και το αμερικάνικο σχέδιο Ανάν που αφαιρούσε τα δικαιώματα
των Ελληνοκυπρίων και διέλυε την Κυπριακή Δημοκρατία! Γιατί ενώ ονομάζετε την Κωνσταντινούπολη …Ιστανμπούλ, λέτε επίσης και το Μοναστήρι … Μπίτολα, αλλά δεν λέτε και το Βερολίνο …Μπερλίν! Γιατί ενώ από τη μια ζητάτε επίμονα να μπει φραγμός και κάποιος έλεγχος στη διακίνηση του
παγκόσμιου κεφαλαίου, από την άλλη θέλετε ελεύθερη διακίνηση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα! Γιατί ο πρόεδρός σας από τη μια μεριά είναι λάβρος κατά των βυσμάτων στο στρατό και από την άλλη υπηρετεί τη θητεία του βάζοντας βύσμα στο κέντρο της Αθήνας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ενώ βλέπω ένα νέο παιδί για αρχηγό με υποτίθεται νέες και καθαρές ιδέες, από την άλλη όμως τον βλέπω μέτοχο σε κατασκευαστική εταιρεία που στο καταστατικό της έχει στην πρώτη γραμμή τα …δημόσια έργα!

Για το ΛΑΟΣ τα έχει πει ο προεδρος του στο ιδιωτικο καναλι του. Λογια μεγαλων αλλαγων που ομως φτανει μερικες φορες στο σημειο να γλειφει στην κυριολεξια την ΝΔ για συννενωση τους. Οι βασικες τους ιδεες και ιδεολογια ειναι η ιδια!!!! απλα χαρακτηριζετε ως ακροδεξια, κυριως για τις απολυτες θεσεις για μεταναστες και εξωτερικη πολιτικη. ''Φυγετε απο εδω, να πατε αλλου,
δεν σας θελουμε εδω'' ειναι το λογοτυπο τους!!!!

Φτανοντας στα 2 μεγαλα κομματα της χωρας πραγματικα τα λογια είναι ΠΕΡΙΤΤΑ αδερφια. Ειναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ. Ειναι οι μονοι υπαιτιοι για το σημειο που εχουμε φτασει. Σκανδαλα επι σκανδαλων κατά την διαρκεια της θητειας τους. Δεν εχει σταματημο το κατακερακωμα του εθνικου πλουτου. Και φυσικα μολις αποκαλυφθει καποιο απο αυτα, γινεται
σουσουρο για κανα μηνα και μετα ολος τυχαιως κατι αλλο αναδυεται και καπελωνει το προηγουμενο. Ετσι ξεχναμε τα παλια και κοιταμε σαν ηλιθιοι το αναδυομενο προβλημα. Ας μην αναφερθουμε στις πυρκαγιες που μπορουν να αναλυθουν και σαν πολιτικες σκοπιμοτητες!!!! απλα αναφερω ενα απο τα
εκατονταδες σκανδαλα, αυτο της SIEMENS. Δημοσιευθηκε επι των ημερων του θεματος στην εφημεριδα ''Καθημερινη της Κυριακης'', οτι τα δυο μεγαλα κομματα και τους πολιτικους φιλους της siemens τροφοδοτουσε με χρηματα ο Μιχαλης Χριστοφορακος, οπως υποστηριζει με εγγραφη δηλωση ο νομικος εκπροσωπος της μιτρικης SIEMENS. Ο πρωην ισχυρος ανδρας στην πολυωρη
καταθεση του δηλωνε οτι εδινε αυτα τα χρηματα σε μετρητα και εμβασματα, ιδιαιτερα τον πρωτο καιρο, στους ταμιες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, Γιαννη Βαρθολομαιο και Πετρου Λαμπρου αντιστοιχα, οπως και οτι εδινε χρηματα στον Θοδωρη Τσουκατο. Τι εγινε αδερφια; ποιο ηταν το αποτελεσμα ολων αυτων των αποκαλυψεων; ειδατε κανεναν απο ολους αυτους να μπαινουν
φυλακη για τις πραξεις τους; ΚΑΝΕΝΑΣ. Και ειναι φυσικο αφου ολοι στα δυο κομματα εφαγαν με χρυσα κουταλια. Τι να μας πουν λοιπον τωρα προεκλογικα;; με τι θρασος ζητανε ξανα την ψυφο μας; πως μπορουμε να τους εμπιστευτουμε ξανα και να τους δωσουμε τα ηνια της χωρας;; Aυτη την στιγμη δεν υπαρχει στην Ελλαδα κανενας πολιτικος που είναι ΑΞΙΟΣ να διευθυνει το Εθνος. Για αυτο λοιπον αδερφια, σας καλω να κατσετε και να σκεφτειτε σε ποια χερια θα παραδωσουμε τα επομενα χρονια τις τυχες μας. Ξυπνατε πια. Εναντιωθειτε αξιοπρεπως στην ανια και στην προπαγανδα ολων τους. Ξυπνηστε και σκεφτειτε.

ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΓΙΑΦΚΑ

ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ


__Η Εμμηνοπαυση ειναι η φυσιολογικη περιοδος στη ζωη , μιας γυναικας κατα την οποια σταματα η εμμηνορυσια.Συνηθως προκειται για μια εξελισσομενη κατασταση που οφειλεται στη σταδιακη εκπτωση της λειτουργιας ωοθηκων, που συνεπαγεται την ελλατωση των επιπεδων ορμονων ζωτικης σημασιας, οπως τα οιστρογονα και η προγεστερονη.
__ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ:
Τα συμπτωματα ειναι τοσο σημαντικα οσο και ψυχολογικα.Μπορει να διαρκουν μηνες η και χρονια σε ορισμενες πεεριπτωσεις. Επισης μπορει να ειναι μονιμα η να παρουσιαζουν εξαρσεις και υφεσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ:
-Ακανονιστοι εμμηνορροικοι κυκλοι
- Εξαψεις
-Νυχτερινοι ιδρωτες
-Διαταραχες υπνου
-Ξηροτητα κολπου , κνησμος και συρρικνωση των ιστων των γεννητικων οργανων, που ορισμενες φορες οδηγει σε πονο κατα την σεξουαλικη επαφη (δυσπαρευνια).
-Ξηροδερμια και ξηροτητα κολπικου βλεννογονου( λογω ελλατωσης του κολλαγονου του επιθηλιου του δερματος στο οποιο εχουν ανιχνευτει πολλοι υποδοχεις οιστρογονων και ανδρογονων).
-Συχνοουρια η ακρατεια ουρων (ακουσια απωλεια ουρων.
Αυτες οι κρισιμες αλλαγες, σε συνδυασμο με τις μεταβολες που συμβαινουν στο σωμα της μπορει να οδηγησουν σ εντονα ψυχολογικα προβληματα και συναισθηματικη φορτιση.
Στα ψυχολογικα προβληματα της εμμηνοπαυσης περιλαμβανονται:
-Αγχος
- Καταθλιψη (ιδιως αν υπαρχουν και αλλοι προδιαθεσικοι παραγοντες)
-Ευερεθιστοτητα και συχνο κλαμα
-Αυπνιες
-Ελατωση της Lbido
-Αδυναμια συγκεντρωσης της προσοχης
-Προβληματα μνημης
- Εκπτωση της διαθεσης και της ενεργητικτητας
ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ
Η εμμηνοπαυση αποτελει φυσιολογικη περιοδο του γυναικειου κυκλου ζωης και οχι νοσο. Γι αυτο δεν ειναι απαραιτητο να χορηγηθει θεραπευτικη αγωγη. Ομως υπαρχουν πολλα προβληματα υγειας της μετεμμηνοπαυσιακης ηλικιας, οπως η οστεοπορωση και τα αυξημενα ποσοστα καρδιοπαθειων, που σχετιζονται αμεσα με τα επιπεδα οιστρογονων.
ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ
-Φυσικα οιστρογονα, διφωσφονικα(για γυναικες που ειναι σε κινδυνο να εμφανισουν οστεοπορωση αλλα εχουν αντενδειξη για να λαβουν, θεραπεια ορμονικης υποκαταστασης)τροποποιητες των υποδοχεων των οιστρογονων (SERM). Υπαρχουν και αλλες ουσιες που πιθανον να χρησιμοποιηθουν μελλοντικα και συνδυαζονται με λιγοτερες παρενεργειες, αλλα ακομη βρισκονται σε πειραματικα σταδια.

Αυστραλία: Φόβοι για μόλυνση με ουράνιο από τις αμμοθύελλες


Η νέα αμμοθύελλα που σαρώνει την ανατολική Αυστραλία περιέχει ραδιενεργά σωματίδια από ορυχείο ουρανίου, προειδοποιούν ορισμένοι περιβαλλοντιστές, ωστόσο οι επιστήμονες είναι γενικά καθησυχαστικοί.

Οι αμμοθύελλες προέρχονται από την έρημο της Νότιας Αυστραλίας και θα μπορούσαν να περιέχουν κόκκους ουρανίου από ορυχείο στην περιοχή του Ρόξμπι Ντάουνς, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ντέιβιντ Μπράντμπουρι, γνωστός σκηνοθέτης και ακτιβιστής.
Καθησυχαστικός ήταν πάντως ο Μπάρι Νόλερ, καθηγητής Περιβαλλοντικής Τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ, ο οποίος εκτίμησε ότι τα σωματίδια ουρανίου αφενός είναι πολύ βαριά για να παρασυρθούν από τον άνεμο, αφετέρου θα αραιώνονταν τόσο πολύ από τη σκόνη ώστε δεν θα εγκυμονούσαν κίνδυνο ούτως ή άλλως.

Από την πλευρά τους, οι εταιρείες εξόρυξης διαβεβαίωσαν ότι τα επίπεδα σκόνης παρακολουθούνται προσεκτικά.
Η ξηρή σκόνη που έπνιξε το Κουίνσλαντ στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αφήνοντας μια ελαφριά μεταλλική γεύση στο στόμα, έχει αρχίσει να αραιώνει και αναμένεται να χαθεί σύντομα στη θάλασσα, αναφέρει τη Δευτέρα το BBC.
Η αρχική αμμοθύελλα δημιουργήθηκε από ένα ψυχρό μέτωπο με ισχυρούς ανέμους που σήκωσαν σκόνη από την αποξηραμένη λίμνη Έιρ και σάρωσαν την ανατολική ακτή σε απόσταση 600 χλμ.

πηγή:www.prasino-hamomilaki.blogspot.com

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΖΙΚΟ




Ο Αρτούρ Αντούνες Κοϊμπρα ή γνωστός ως Ζίκο, αποτελεί σίγουρα μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, κυρίως λόγω της σπουδαίας καριέρας που έκανε ως ποδοσφαιριστής τις δεκατίες του 1970 και του 1980. Μάλιστα τότε τον αποκαλούσαν στην Βραζιλία ο «Λευκός Πελέ» και στην Ιταλία «η αυτού Εξοχότης.

Γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου 1953, μεγαλούργησε ως μεσοεπιθετικός με τις φανέλες της Φλαμένγκο (1971-83 & 1985-89), της Ουντινέζε (1983-85), και φυσικά της Εθνικής Βραζιλίας, με την οποία αγωνίστηκε 72 φορές και πέτυχε 52 γκολ, ενώ συμμετείχε στα τελικά των Παγκοσμίων Κυπέλλων 1978, 1982, 1986. Ανακυρήχθηκε τρεις φορές κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Λατινικής Αμερικής.

Ως προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του στην Ιαπωνία και στην Κασίμα Αντλερς (1999) και στη συνέχεια ανέλαβε την Εθνική Ιαπωνίας (2002-06), την οποία οδήγησε στα τελικά του Μουντιάλ το 2006 και κατέκτησε μαζί της το Κύπελλο Ασίας. Από το 2006 έως το 2008 κάθησε στον πάγκο της Φενερμπαχτσέ, όπου κατέκτησε ένα Πρωτάθλημα και έφτασε ως τα προημιτελικά του Champions League, αμέσως μετά πέρασε από το Ουζμπεκιστάν και την Μπουνιοντκόρ (όπου αγωνιζόταν ήδη ο Ριβάλντο), με την οποία επίσης κατέκτησε το Πρωτάθλημα, και στη συνέχεια πήγε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπου κατέκτησε το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ.


ΠΗΓΗ:

in.gr

ΣΠΑΕΙ ΡΕΚΟΡ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΝΤΑΝ ΜΠΡΑΟΥΝ



Ο πρωταγωνιστής των διάσημων πλέον μυθιστορημάτων «Κώδικας ντα Βίντσι» και «Άγγελοι και δαίμονες» καθηγητής Ρόμπερτ Λάνγκτον επιστρέφει στο νέο πολυαναμενόμενο βιβλίο του Νταν Μπράουν, που φέρει τον τίτλο «Τhe Lost Symbol» («Το Xαμένο Σύμβολο») και κυκλοφορεί από τις 15 Σεπτεμβρίου σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναμενόταν, το νέο θρίλερ του Νταν Μπράουν - την υπόθεση του οποίου κρατούσαν επτασφράγιστο μυστικό οι εκδότες του συγγραφέα - κάνει πάταγο σε... πωλήσεις παγκοσμίως.

Οι πληροφορίες λένε ότι έχουν διατεθεί περισσότερα από 5 εκατ. αντίτυπα. Οι θιασώτες του Νταν σχημάτισαν ουρές έξω από το κατάστημα Waterstone στην πλατεία Πικαντίλι, ενώ περίπου 20.000 αντίτυπα αναμένεται να πουληθούν στη Μ. Βρετανία μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Οι αναγνώστες κυριολεκτικά εξαφάνισαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα στις ΗΠΑ και τον Καναδά ανακοίνωσε η Knopf Doubleday, θυγατρική της Random House Inc. "Σημειώνονται ιστορικά ρεκόρ πωλήσεων του βιβλίου στη Βόρεια Αμερική", δήλωσε ο Σόνι Μέχτα, επικεφαλής του εκδοτικού οίκου.

Ένας από τους λόγους της μεγάλης απήχησης του βιβλίου είναι φυσικά η τεράστια διαφημιστική εκστρατεία για την προβολή του - και μέσω διαδικτύου. Πριν από την επίσημη ημερομηνία της κυκλοφορίας του, στην ιστοσελίδα του συγγραφέα ένα ηλεκτρονικό ρολόι μετρούσε αντίστροφα τον χρόνο ως τη 15η Σεπτεμβρίου - ημέρα που οι αναγνώστες θα διάβαζαν για να βρουν ποιον γρίφο θα έλυνε αυτή τη φορά ο καθηγητής Λάνγκτον.

Το BBC επαίνεσε το βιβλίο λέγοντας ότι αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη - υπογραμμίζοντας όμως αρνητικά τη συχνή χρήση πλάγιας γραμματοσειράς ως ενδεικτική εσωτερικού μονολόγου του πρωταγωνιστή, ο οποίος πολλές φορές φαίνεται εκνευριστικά "ξερόλας".

Το εξώφυλλο του βιβλίου απεικονίζει το Καπιτώλιο με μια κόκκινη σφραγίδα και δεκάδες σύμβολα, και η υπόθεση εξελίσσεται σε μια Ουάσιγκτον που απεικονίζεται διαφορετική από κάθε άλλη φορά. Ο Μπράουν αποκαλύπτει έναν άγνωστο κόσμο μυστικισμού, μυστικές οργανώσεις, κρυμμένες τοποθεσίες σε μια απρόσμενη πλοκή.


ΠΗΓΗ:

v4,e-go.gr

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ



Νεαρός 23 χρονος Καλαματιανός ξεπέρασε σεφαντασία τον σκηνοθέτη τηςτηλεοπτικής σειράς « Ο Πρίγκιπας »σκηνοθετώντας τον θάνατο τουπροκειμένου να αποφύγει την καταβολή τουστεγαστικού δανείου που είχε πάρει αλλά ταυτόχρονα να εισπράξει και την…ασφάλεια ζωής !!

Συνεργούς στο « κόλπο γκρόσο » είχε ένα γιατρός από την Πάτρα και τον 21χρονο αδελφό του. Ο Γιατρός υπέγραψε την «βεβαίωση θανάτου » και ο αδελφός του με το χαρτί «ανά χείρας »παρουσιάστηκε πρίν ένα μήνα στο ληξιαρχείο Καλαμάτας όπου δήλωσε τονθάνατο του αδελφού του.




Από την ασφαλιστική εταιρεία προκειμένου να εισπραχθεί το ασφαλιζόμενο ποσό ζητήθηκε Πιστοποιητικό θανάτου, ο 21χρονος
απευθύνθηκε στο ληξιαρχείο Καλαμάτας ζητώντας το πιστοποιητικό .

Ο αρμόδιος υπάλληλος του δήμου κάτι « ψυλλιάστηκε » ειδοποίησε την αστυνομία και αποκαλύφθηκε η μεγάλη «κομπίνα ».



ΠΗΓΗ:

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΑΙΤΙΑ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ



Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Homme τα κυριότερα αίτια πυρκαγιών στη χώρα μας είναι:

1. Κακόβουλος εμπρσημος 27%
2. Καύση βοσκοτόπων 10,80%
3. Καύση αγρών (κυρίως καλαμιάς) 7,60%
4. Τυχαία (ανάφλεξη, σπινθήρες ΔΕΗ) 4,90%
5. Σκουπιδότοποι 4,10%
6. Εργασίες στην ύπαιθρο 2,80%
7. Τσιγάρα-σπίρτα 2,60%
8. Κεραυνός 1,20%
9. Εκδρομείς-κυνηγοί 0,90%
10. Άτομα μειωμένης αντίληψης 0,40%
11. Άλλα γνωστά αίτια 1,20%
12. Άλλα άγνωστα αίτια 35,40%

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΙΑ (1)


Κοιτώντας την κατάντια στην οποία έχουμε περιέλθει και στην ανικανότητά μας να συνέλθουμε και να αναστυλώσουμε την ζωή μας, με πιάνει ειλικρινά μεγάλη απελπισία. Βλέπω το μέλλον δυσοίωνο και ακόμα πιο δύσκολο απ' ότι στις μέρες μας.
Όλοι μιλάμε για ένα καλύτερο αύριο, για έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας, για μια καλύτερη Ελλάδα... αλήθεια, πείτε μου κάποιον που βλέπει κάτι τέτοιο στο προσεχές μέλλον.... ΚΑΝΕΝΑΣ!!!!

Απορώ με εμάς πραγματικά, πως καταντήσαμε έτσι, άβουλα πλάσματα αποχαυνωμένα όντα που σκύβουν το κεφάλι
καταφατικά σε κάθε ηλιθιότητα και ανοησία που ακούμε από τους ''μεγάλους'' πολιτικούς μας. Έχουμε καταντήσει αμερικανάκια, που ότι τους σερβίρει η τηλεόραση το ακλουθούν πιστά χωρίς να μπουν καν στην διαδικασία να σκεφτούν. Ακούμε και ακλουθούμε τυφλά όποιον ανέβει στο βήμα της βουλής των Ελλήνων,
και θαυμάζουμε τα παχιά λόγια και τις πλούσιες , με δυσνόητες λέξεις, εκφράσεις τους. Αμερικανάκια, ποιοι;;; ... Εμείς οι Έλληνες που γεννήσαμε τον πολιτισμό και τον χαρίσαμε σε ολόκληρο τον κόσμο. Τραγική κατάντια αδέλφια, δεν νομίζετε;; Ήρθε ο καιρός όμως να ξυπνήσουμε σιγά σιγά, δεν νομίζετε; Αρκετά πια τα
ψέματα και η κοροϊδία. Φτάνει!!!!

Πως είναι δυνατόν να ακλουθείτε πιστά σαν καλοκουρδισμένα στρατιωτάκια κλέφτες με αναρίθμητα σκάνδαλα εις βάρος σας και να κρέμεστε από τα ψεύτικα λεγόμενα τους; Πως σας υπνώτισαν και σας φανάτισαν έτσι, κάνοντας σας υπηρέτες του συστήματος και των συμφερόντων τους;
Το ότι έχουμε συμβιβαστεί με την σημερινή πραγματικότητα και δεν ελπίζουμε πια σε τίποτα καλύτερο αφού ξέρουμε ότι κανένας δεν μπορεί και δεν είναι ικανός να αλλάξει την επικρατούσα κατάσταση. Πως φτάσαμε ως εδώ; Πως καταντήσαμε δουλικά στο σύστημα; Γιατί γίναμε μυρμήγκια που μας πατούν όλοι χωρίς να μας λογαριάζουν;
Αν ρωτήσετε τους νέους (και όχι μόνο) σήμερα να σας πουν τι σημαίνουν έννοιες όπως: καπιταλισμός, φασισμός, ακροδεξιά, σοσιαλισμός, κομμουνισμός δεν θα πάρετε καμιά απάντηση γιατί απλά δεν γνωρίζουν. Δεν ασχολούνται πλέον με την πολιτική και απλά ψηφίζουν σε εκλογές την επιλογή του πατέρα τους ή την πατροπαράδοτη ψήφο που χρόνια δίνει η οικογένεια τους.


Δυστυχώς σήμερα αδέλφια, ψηφίζουμε απλά για να ψηφίζουμε.
Δεν σκεφτόμαστε το μέλλον και τις συνέπειες της κάθε μας ψηφοφορίας. Απλά πηγαίνουμε σαν τυφλά αρνιά στις κάλπες και δίνουμε ΕΜΕΙΣ εντολή να μας πατάνε στο λαιμό οι κάθε
λογής πολιτικοί που υπάρχουν σήμερα στο προσκήνιο.
Σκεφτείτε το παρελθόν για κάθε σας επιλογή και αντισταθμίστε τα καλά που πήρατε και τα χειρότερα που πάθατε. Σταματήστε να είστε χρυσόψαρα με μηδαμινή μνήμη και ξαναγίνετε άνθρωποι με μνήμη πολλών δεκαετιών.
Παίζονται παιχνίδια εκατομμυρίων πίσω από την πλάτη μας από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και όταν κάποια στιγμή αποκαλυφθεί κάποιο από αυτά, τότε μένουμε με το στόμα ανοιχτό σαν να μην το περιμέναμε πότε! Σκάνδαλα πίσω το ένα από το άλλο, και όμως γνωρίζοντας αυτήν την κατάσταση, κάνουμε ξανά τα ίδια. Πάμε πάλι και εκλέγουμε τους ίδιους κλέφτες που θησαύρισαν από την καρέκλα τους, και περιμένουμε από αυτούς ένα καλύτερο αύριο!!! τι ειρωνεία!!!
Πιάνεις έναν κλέφτη, τον βάζεις τιμωρία μια τετραετία και μετά τον ξαναβγάζεις περιμένοντας από αυτόν να έχει γίνει Άγιος και του δίνεις το δικαίωμα να σε ξανακλέψει με την άδειά σου!!!
Δυστυχώς υπάρχει δικομματισμός στην Ελλάδα που εναλλάσσονται κάθε φορά στην εξουσία, με πρωταγωνιστές πάντα τα ίδια πρόσωπα. Και με κάλυψη το πολιτικό άσυλο, κάνουν ότι θέλουν πισώπλατά μας. Πλουτίζουν και ζουν εις βάρος μας, χαλάνε εκατομμύρια ευρώ για την πάρτη τους ενώ στον συνταξιούχο δεν δίνουν ούτε 1 ευρώ αύξηση την ημέρα. Και ποιος θα τους μιλήσει μετά αφού εμείς τους ψηφίσαμε.
Ενώ εμείς είμαστε αυτοί που μπορούν να καθορίσουν την πορεία αυτού του έθνους. Αλλά είμαστε σε λήθαργο και κοιμόμαστε.......
Πριν λοιπόν ψηφίσουμε (γενικά σε κάθε εκλογική αναμέτρηση), καλό θα είναι να σκεφτούμε και να δούμε λίγο πιο ειδικά, τι εκπροσωπεί κάθε κόμμα, ποια είναι η φιλοσοφία του καθενός, ποιος είναι καταλληλότερος να γίνει εξουσία.
Δεν θα επεκταθώ στο συγκεκριμένο κείμενο με πολλά λόγια για τον καθένα διότι θεωρώ ότι λίγο πολύ ξέρετε τι έχει κάνει ο καθένας και θα πρέπει να κριθούν ανάλογα με τις πράξεις τους.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ


''Οποιος δεν ξερει πως να συμβιωνει με τους αλλους, δεν ξερει πως να ζει ουτε με τον εαυτο του. Αυτα που δεν καταφερνει μαζι με τους αλλους,δεν θα καταφερει ουτε με τον εαυτο του.

Σε μια εποχη που επικρατει ο εγωισμος, η ελλειψη ειλικρινειας, η αγενια και ο ανταγωνισμος , το << φαρμακο>> που ολοι χρειαζομαστε ειναι η ενοποιηση τοσο με τον εαυτο μας οσο και με τους αλλους.
Υ παρχει αναγκη να δουλεψουμε πανω στην φιλια, την αμοιβαια εμπιστοσυνη, τη συνεργασια και την αλληλοβοηθεια..
Συμφωνεις, υποθετω, οτι ο ανθρωπος, επιδει ακριβως ζει σε κοινωνικο περιβαλον, εχει επαφες, δημιουργικη κατ αναγκην, σχεσεις.
Γιατι συμβαινει αυτο?
Θελουμε να εχει ο συνανθρωπος μας τις προδιαγραφες, που εμεις επιθυμουμε, να ειναι δηλαδη αρεστος σε εμας και να μας προκαλει την ευαρεσκεια ( εξωτερικη εμφανιση, συμπεριφορα,αντιληψεις, μορφωση,ικανοτητες, καταγωγη, περιουσια και πολα αλλα).
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
Αντικριζεις ενα αγορι με σκουλαρικια στα αυτια, αγανακτεις.
Σου κλεβει στο ζυγι ο οπωροπωλης, οργιζεσαι.
Δεν διαθετει περιουσια η ερωμενη σου , απελπιζεσαι.
Δεν ειναι υπακουο το παιδι σου, δυσαρεστεισαι.
Σε απατα η συζηγος σου θυμωνεις.
Δεν σε αμοιβει αρκουντως ο εργοδοτης σου, δυσφορεις.
Ζητει << φακελακι>> ο γιατρος σου εξαπτεσαι.
Δεν γεννα παιδια η συζηγος σου, απογοητευεσαι.
Δεν αποδιδει στο σχολειο το παιδι σου, θλιβεσαι.
Αρρωσταινει η συζηγος σου στεναχωριεσαι.
Σε επιπληττει ο προισταμενος σου, σκυθρωπιαζεις.
Ε πομενως, οσες φορες συναντα κανεις ανθρωπους που δεν πληρουν τις προδιαγραφες της επιθυμιας του, κλονιζεται, συνθλιβεται απο αρνητικα, απο δυσαρεστα συναισθηματα.
Αρα, βιωνει τη δυστηχια.Αντιλαμβανεσαι, λοιπον οτι το να ανακαλυψεις μεσα στην κοινωνια ενα ατομο, οπως ακριβως το επιθυμεις, ειναι σχεδον αδυνατο.
Επομενος, οι συγκρουσεις μεταξυ των ανθρωπων ειναι αναποφευεκτες. Το κακο, ομως, ειναι οτι αυτες παραγουν θλιψη, στεναχωρια, δυσαρεσκεια.
Αρα ο ανθρωπος βιωνει και δυστηχως θα βιωνει εσαει τη δυστηχια σ αυτον τον επιγειο κοσμο.
Συμφωνεις, υποθετω , οτι καλο ειναι να εχει κανεις κατα νουν και το εξης.
Οι ανθρωποι δεν ειναι τελειοι. Ολοι, μηδενος εξαιρουμενου, εχουν ελλειψεις, ελαττωματα.
Οι εντυπωσεις που σχηματιζονται μ ενα νεο προσωπο, εχουν καθοριστικη και μακροχρονια επιδραση στην ποιοτητα των ανθρωπινων σχεσεων.
Οι αποφασεις που λαμβανονται κατα τα πρωτα λεπτα μιας νεας γνωριμιας, μπορουν να ειναι αρνητικες και να οδηγησουν σε σοβαρη μειωση νεων επαφων μεταξυ των δυο.
Σε τετοιες συνθηκες δεν δινεται η ευκαιρεια για αποκτηση νεων πληροφοριων για το αλλο προσωπο που θα μπορουσαν ισως ν αλλαξουν τις αποφασεις σχετικα με την συγκεκριμενη σχεση. Οταν ειναι θετικες οι εντιπωσεις και οι αποφασεις που παιρνουμε για ενα προσωπο που συναντουμε για πρωτη φορα μετα τα πρωτα μερικα λεπτα της συναντησης, τοτε επικοινωνουμε περισσοτερο και κοινοποιουμε πιο πολλα στοιχεια σχετικα με το ατομο μας.
Η εποικοδομητικη αυτη συμπεριφορα, συμβαλει στην αναπτυξη της σχεσης, της φιλιας και σε ορισμενες περιπτωσεις της αγαπης. Τα σημαντικα αυτα συμπερασματα προερχονται απο ερευνα που εκαναν επιστημονες απο το πανεπιστημιο της Μινεσοτα στο Οχαιο.
Μελετησαν της αρχικες εντυπωσεις που κατεγραψαν 164 φοιτητες που συναντηθηκαν ανα 2 για πρωτη φορα.Η διαρκεια της πρωτης συναντησης των φοιτητων ηταν απο 3 εως 10 λεπτα . Εκτος απο τις εντυπωσεις τους, οι φοιτητες δηλωναν το τι κοινο εβρισκαν με το αλλο ατομο που συναντουσαν, ποσο τους αρεσε το εν λογω προσωπο, πως εβλεπαν τη σχεση αυτη να εξελισσεται και ποιες αποφασεις επαιρναν.
Στη συνεχεια, μετα απο 9 εβδομαδες , οι φοιτητες εδιναν πληροφοριες στους ερευνητες για το πως εξελιχθηκε η σχεση με το ατομο που ειχαν γνωρισει στην αρχη της ερευνας.
Οι επιστημονες διαπιστωσαν οτι εκεινοι οι οποιοι εβλεπαν απο την αρχη με θετικο τροπο την εξελιξη της σχεσης τους, ειχαν πολυ περισσοτερες πιθανοτητες να αναπτυξουν στενες σχεσεις. Και αυτο συναβαινε ανεξαρτητα απο το εαν η αρχικη συναντηση ειχε διαρκεσει 3,6 η 10 λεπτα.
Η θεωρια οτι η ποιοτητα μας σχεσης καθοριζεται. στα πρωτα λεπτα μιας συναντησης , υποστηριζεται απο τα αποτελεσματα της εν λογω ερευνας.Οι περισσοτερες θεωριες σχετικα με την αναπτυξη των σχεσεων, δινουν λιγοτερη σημασια στις εντυπωσεις και αποφασεις που λαμβανονται κατα τα πρωτα λεπτα της πρωτης συναντησης μιας διαπροσωπικης σχεσης.
Πολλοι πιστευουν οτι η πρωτη συναντηση ειναι απλα η αρχικη επαφη, το ανιχνευτικο σταδιο για μια μελλοντικη σχεση. Στην συνεχεια με την αναπτυξη της σχεσης, ο ενας μαθαινει περισσοτερα για τον αλλο, εχουν κοινες εμπειριες και αντιλαμβανονται το ρολο και το σεβασμο που θα εχουν στην σχεση τους
Γνωριζουμε ομως οτι οι ανθρωποι συχναδεν αντιδρουν λογικα αλλα με συναισθηματικες, η ακομη και παραλογες συμπεριφορες.
Αυτο παρατηρειται ακομη περισσοτερο οταν οι σχεσεις ειναι πολυ στενες η ερωτικου τυπου.
Πιστευουμε οτι οι επιστημονες απο το πανεπιστημιο της Μινεσοτα , με την ερευνα τους προσθετουν κατι καινουργιο που δεν ειχε μελετηθει ικανοποιητικα μεχρι σημερα.Μας δειχνουν οτι απο τα πρωτα λεπτα μιας συναντησης με καποιο ατομο που βλεπουμε για πρωτη φορα ειναι καθοριστικα και για την ποιοτητα και την εξελιξη της σχεσης που θα εχουμε με το εν λογω ατομο.
Η θεωρια αυτη εχει την δικη της αξια, Μας παροτρυνει στο να ειμαστε ιδιαιτερα προσεκτικοι στις καινουργιες γνωρημιες και συναντησεις μας.
Ομως πιστευουμε οτι παρα το γεγονος οτι οι αρχικες εντυπωσεις εχουν καθοριστικη σημασια, εντουτοις η ανθρωπινη συμπεριφορα ειναι πολυπλοκη, απροβλεπτη, μεταβαλλομενη.
Η θεωρια της σταδιακης αναπτυξης της σχεσης και η θεωρια των πρωτων εντυπωσεων, κατα τη γνωμημας δεν αποκλειουν η μια την αλλη.Οι πραγματικες καταστασεις ειναι συνθετες και ο τομεας αυτος προσφερεται για περισσοτερες ερευνες που θα μας επιτρεψουν μια καλυτερη κατανοηση της δημιουργιας, λειτουργιας και εελιξεις των διαπροσοπικων σχεσεων.
Ο ψυχικος πονος που νιωθουν οι ανθρωποι λογω αποριψης τους απο μια σχεση η απο την κοινωνια, ειναι εξαιρετικα εντονος και αναλογος με αυτον που αισθανονται οταν υφιστανται σοβαρο σωματικο τραυματισμο.
Οι αντιδρασεις που εχουν λογω απορριψης απο ενα κοινωνικο η προσωπικο δεσμο, ειναι απροβλεπτες. Χαρακτηριζονται απο υψηλο βαθμο συναισθηματικης εντασης και δεν ειναι προιον προσεκτικης περισκεψης. Υπαρχει αναλογια και επικαλυψη μεταξυ του πονου που προκυπτει λογω σωματικου πονου που νιωθουμε αποκλεισμο η απορριψη απο μια κοινωνικη ομαδα στην οποια ανηκουμε.
Η απορριψη σηματοδοτει κινδυνο, ερμηνευεται ως απειλη για την επιβιωση και μια τετοια κατασταση δημιουργει αισθηματα εντονου ψυχικου πονου με απροβλεπτες και απερισκεπτες αντιδρασεις. Στους ανθρωπους το αισθημα οτι ειναι συνδεδεμενοι με αλλους ειναι εξαιρετικα σημαντικο για την σωματικη και ψυχικη τους υγεια.