Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

12 μυστικά που πρέπει να ξέρεις για τη γυναίκα

Αν ήξερες τα 12 παρακάτω πράγματα, η ζωή των γυναικών (και βασικά η δική σου) θα γινόταν πολύ πιο εύκολη. Για αυτό πάρε στυλό, κράτα σημειώσεις και την επόμενη φορά που σου τύχει κάτι ανάλογο, θα ξέρεις ποια είναι η (γυναικεία) αλήθεια!

1. Όσο κι αν το παίζουμε ανεξάρτητες και απελευθερωμένες, θέλουμε να παίρνεις πρωτοβουλίες και να μας κάνεις εκπλήξεις. Μην επαναπαύεσαι, λοιπόν λόγω αυτών που διαδίδουμε. Πάρε τον έλεγχο και άσε μας εμάς να λέμε τα δικά μας...

2. Μην τρομάξεις: Ξέρουμε αν σου αρέσουμε. Μερικές φορές το ξέρουμε πριν το παραδεχτείς εσύ στον εαυτό σου.

3. Όταν τσεκάρεις τον κώλο της διπλανής, σε βλέπουμε. Πάντα.

4. Ομοίως, όταν έχεις ξενερώσει ή μας έχεις κερατώσει, προδίδεσαι. Τουλάχιστον τις περισσότερες φορές. Ακόμα δεν έχουμε ανακαλύψει γιατί και πως, αλλά το ζητούμενο είναι ότι το κάνεις. Μην προσπαθείς να μας δωροδοκήσεις με φιλιά, αγκαλίτσες κτλ. Γίνεσαι ακόμα πιο ύποπτος.

5. Όταν κάνεις κάτι απλά και μόνο για να μην γκρινιάζουμε, ενώ στην πραγματικότητα θέλεις να κάνεις το αντίθετο, το καταλαβαίνουμε. Σίγουρα σου τυχαίνει πολλές φορές αυτό το σκηνικό (η γκρίνια είναι γένους θηλυκού) αλλά πρέπει να μάθεις να το χειρίζεσαι καλύτερα για έναν βασικό λόγο: όταν φανερωθείς, η γκρίνια θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Φοβήθηκες ε;

6. Όσες λένε ότι δεν είναι ρομαντικές, απλά έχουν πέσει σε πολλούς ξενέρωτους και έχουν μάθει πλέον έτσι. Δεν υπάρχει γυναίκα που να είναι στα καλά της πάνω σε αυτήν τη γη και να μην θέλει, έστω και λίγο, τις ρομαντικές στιγμές της.

7. Επανέλαβε μετά από μένα: "Δεν θα θεωρήσω ότι η κοπέλα μπροστά μου θέλει οπωσδήποτε να κάνει σχέση μαζί μου". Πως γίνεται και σχεδόν κάθε φορά στις πρώτες συνευρέσεις, να προσπαθεί ένας άντρας να υπονοήσει -ή μερικές φορές να το πει στα ίσια- ότι αυτόν τον καιρό, δεν ψάχνει για σχέση. Γιατί καλέ μου κύριε; Σου είπε κανείς ότι ψάχνω εγώ; Αυτή η προπαγάνδα ότι ντε και καλά μια γυναίκα θέλει να κάνει τα παιδιά σου, πριν ακόμα διαπιστώσει αν ροχαλίζεις ή όχι, έχει καταντήσει αηδία. Όπως και εσύ, θέλεις να δεις πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, έτσι κι εμείς περιμένουμε για να σε καταχωρήσουμε σε "υλικό σχέσης" ή όχι. Οπότε, χαλάρωσε και απόλαυσε τη στιγμή. Χωρίς δεσμεύσεις.

8. Μην σπαζοκεφαλιάζεις για να βρεις την τέλεια ατάκα για να μας μιλήσεις. Αν μας αρέσεις, ότι και να πεις, πάλι θα πετύχεις. (Εκτός αν πεις καμία χοντράδα).

9. Μην θεωρείς δεδομένο ότι αν μας πεις ότι θες να βγεις με τους φίλους σου, εμείς θα τα βάψουμε μαύρα και θα περάσουμε το βράδυ κλαψουρίζοντας στο τηλέφωνο με τις κολλητές μας. Έχουμε και εμείς ζωή και φίλους, σε περίπτωση που το έχεις ξεχάσει...

10. Παρόλο που τα τελευταία χρόνια, έχουμε πάρει (και) το ρόλο του κυνηγού, αυτό δε σημαίνει ότι είμαστε και στην πραγματικότητα τόσο "μαγκάκια" όσο το παίζουμε. Ναι, σίγουρα, έχεις ακούσει γυναίκες να σχολιάζουν αρνητικά έναν "σαχλό τύπο που ανοίγει τη πόρτα του αυτοκινήτου στην κοπέλα του", αλλά βαθιά μέσα μας δεν το θεωρούμε τόσο γελοίο όσο το προβάλλουμε στους έξω. ΟΚ, κι εσύ μην το παρακάνεις (το παράδειγμα με την πόρτα είναι λίγο υπερβολικό εδώ που τα λέμε) αλλά το να το παίζεις "ιππότης" μερικές φορές μόνο έξτρα πόντους μπορεί να σου φέρει.

11. Μπορείς να δείξεις την ευαίσθητη πλευρά σου. Μην ακούς όλα τα κλισέ ότι ξενερώνουμε με το αντρικό κλάμα, τα παράπονα κτλ. Ίσα ίσα, δενόμαστε περισσότερο. (Μην το χρησιμοποιήσεις σαν δικαιολογία για να εξομολογηθείς όλη τη ζωή σου, με λυγμούς που πέθανε το σκυλάκι σου, όταν ήσουν πέντε χρονών. Υπάρχουν και όρια.)

12. Σε γουστάρουμε ακόμα κι όταν δεν στο δείχνουμε. Το να μην σε παίρνουμε τηλέφωνο όποτε είναι κανονισμένο είναι η απόδειξη. Μας έχουν μάθει ότι για να πάρουμε αυτό που θέλουμε, πρέπει να το παίξουμε δύσκολες και να μην στο "δώσουμε στο πιάτο". Οπότε μην ψαρώνεις...
πηγή:
sport24

Περιπολικά πολυτελείας

Ίσως η πιο ενοχλητική στιγμή στο δρόμο να είναι όταν αντιλαμβανόμαστε την παρουσία κάποιου περιπολικού. Το σάλιο κατεβαίνει με πολύ αργό ρυθμό από το λαιμό και παρακαλάμε να μην μας κάνει νόημα για να σταματήσουμε δεξιά. Ποια θα ήταν η αντίδρασή σας όμως, αν συναντούσατε περιπολικά σαν και αυτά που ακολουθούν;


Lamborghini- Gallardo





Μετά την Ferrari και την Spyker η εταιρία που θα δει μοντέλο της να υπηρετεί το νόμο είναι η Lamborghini. Το εντυπωσιακό και εκρηκτικό Gallardo μετά από την “σύλληψη” χιλιάδων θαυμαστών, θα κάνει περιπολίες στην πόλη της Μπολόνια και της Ρώμης. Φυσικά, θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες κάποιων δοκιμών, οπότε οι δράστες δεν θα χουν τη “χαρά” να κάνουν την “βόλτα” τους στο αστυνομικό τμήμα με το πανάκριβο περιπολικό.

Porsche-911

Ένας καλός λόγος για να γίνει κάποιος Γερμανός πολίτης αστυνομικός είναι η Porsche 911. Το δημοφιλές αυτοκίνητο θα ήταν το ιδανικό μέσο για την μεταφορά των “κακών”, αν είχε χώρο. Παρόλα αυτά, οι βόλτες του στην αούτομπανκ θα αποτελέσουν κάτι παραπάνω από ένα συνηθισμένο πέρασμα περιπολικού.





Mitsubishi- Evo

Στο Ηνωμένο Βασίλειο η αίγλη και η δύναμη του τελευταίου Evo κοσμεί τους δρόμους του Γιορκ Σάιρ. Όπως είναι γνωστό οι Ιάπωνες γνωρίζουν πολύ καλά να κατασκευάζουν γρήγορα μοτέρ, αλλά και οι Άγγλοι είναι ειδήμονες στην μετατροπή των αυτοκινήτων. Τι καλύτερος συνδυασμός λοιπόν για την πάταξη του εγκλήματος; Βέβαια εγώ αν ήμουν αστυνομικός δεν θα έβαζα στο σαλόνι μου τον κάθε εγκληματία. Υπάρχουν κ άλλα περιπολικά γι' αυτή τη δουλειά.

Mazda- RX 8

Μία παραδοσιακή χώρα που προτιμά τα γρήγορα αυτοκίνητα για περιπολικά είναι η Ιαπωνία. Στο παρελθόν αυτοκίνητα όπως τo Honda (Acura) NSX, Nissan Skyline αλλά και το Mitsubishi GTO (3000 GT) χρησιμοποίησαν τα... άλογα τους για την εξάλειψη της εγκληματικότητας. Τώρα, ο διάδοχος του RX-7, το RX- 8 “φοράει” την αστυνομική του στολή και είναι έτοιμο να έρθει αντιμέτωπο με τις περιβόητες και επικίνδυνες συμμορίες.

Jaguar- XF

Μετά το Evo και το Jaguar XF αποτελεί το νέο κόνσεπτ των Βρετανικών Αρχών. Ο κινητήρας χωρητικότητας 3 λίτρων ξεδιπλώνει τα 278 άλογα στο δρόμο. Ένας καλός λόγος για να... παρακαλάνε οι αστυνομικοί για καταδίωξη. Αν αναλογιστεί κανείς την άνεση και την πολυτέλεια που προσφέρει ένα αμάξι του βεληνεκούς της Jaguar, τότε σίγουρα τα όργανα θα κάνουν και υπερωρίες.


Μustang- GT

Η αμερικανική αστυνομία επενδύει σε ένα μοντέλο που έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του. Το Mustang GT μπορεί να εγγυηθεί ότι οι καταδιώξεις στους αχανείς αυτοκινητοδρόμους της Αμερικής θα είναι σίγουρα διαφορετικές ενώ οι εγκληματίες με δυσκολία θα θέλουν να πέσουν πάνω τους προκειμένου να μην το χαλάσουν.


Porsche- Cayenne

Αν δείτε Ρώσους αστυνομικούς να κυκλοφορούν με Porsche Cayenne στους δρόμους της Μόσχας, μην εκπλαγείτε. Πάνε οι εποχές που τα “λατρευτά” μας Lada ήταν τα Top περιπολικά, εκσυγχρονισμός και Cayenne βάζουν τέλος στον παρωχημένο τρόπο αντιμετώπισης του εγκλήματος.


Holden VE Commodore

Μια θυγατρική εταιρία της General Motors, η Holden είναι αυτή που δραστηριοποιείται στην Αυστραλία και προμηθεύει με περιπολικά την Αστυνομία της αχανούς χώρας. Το Holden VE Commodore είναι μια κλασική μπερλίνα, η οποία μοιράζεται το ίδιο πάτωμα και τα ίδια μηχανικά μέρη με άλλα μοντέλα της GM, όπως για παράδειγμα τα Chevrolet Lumina, Chevrolet Omega and Pontiac G8. Η … αστυνομική έκδοση του Holden VE Commodore εφοδιάζεται με έναν θηριώδη κινητήρα χωρητικότητας 6.0 λίτρων (8κύλινδρος σε σχήμα V) ο οποίος αποδίδει 360 ίππους. Που είναι αρκετοί για να τρομάξουν κάθε επίδοξο δραπέτη, στην διάρκεια μιας καταδίωξης.

VW- Golf GTI

Στο Ντουμπάι επέλεξαν το Volkswagen GTI των 200 ίππων για την υπεράσπιση του καθήκοντος. Το 5θυρο μοντέλο είναι έτοιμο να... ανοίξει τις πόρτες του στους εγκληματίες και να τους μεταφέρει στο σωφρονιστικό ίδρυμα με απόλυτη ασφάλεια και... ταχύτητα.


Carbon Motors E7

Οι παλιοί θα γνωρίζουν την συγκεκριμένη εταιρία από την κατασκευή πυροσβεστικών οχημάτων και ταξί. Ήρθε η στιγμή λοιπόν το Ε7 της Carbon Motor να πάρει "σήμα" και να ενταχθεί στο αστυνομικό σώμα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Αμερική, που ολοένα και αυξάνεται.





πηγή:

sport24

Οι πρώτες άδειες ίδρυσης κολεγίων

Ένα βήμα πιο κοντά στην κοινοτική οδηγία για την αναγνώριση των τίτλων σπουδών των ιδιωτικών κολεγίων βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς δόθηκαν οι πρώτες άδειες ίδρυσης.

Συγκεκριμένα, δόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας 39 άδειες ιδρύσεως σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, για 33 κολέγια τα οποία είχαν υποβάλει αιτήσεις στο υπουργείο από τον περασμένο Δεκέμβριο. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λάρισα και Κέρκυρα είναι μερικές από τις πόλεις.

Χθες, κυκλοφόρησαν τα ΦΕΚ με Αριθμό Φύλλου 1531 έως 1533 στα οποία αναφέρονται οι άδειες ιδρύσεως στα Κολλέγια που είχαν υποβάλει αιτήσεις έως την 31/12/08.

Συνολικά δόθηκαν άδειες σε πέντε Αμερικάνικα κολέγια, 12 που συνεργάζονται με Βρετανικά πανεπιστήμια, σε εννέα που συνεργάζονται με άλλα Ευρωπαϊκά κράτη και επτά κολέγια που είτε είναι καινούργια, είτε δε συνεργάζονται με κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

Επόμενο βήμα και πιο σημαντικό θα είναι η έκδοση των αδειών λειτουργίας τους. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στον Αύγουστο το υπουργείο Παιδείας πρέπει να επισκεφτεί ένα-ένα τα κολέγια και να διαπιστώσει αν τηρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νέος νόμος, κυρίως αν τηρεί τους κτιριακούς όρους που έχει θέσει το υπουργείο.

Τρίτο και τελευταίο βήμα που πρέπει να γίνει το αργότερο μέσα στο φθινόπωρο είναι η έκδοση του προεδρικού διατάγματος για την αναγνώριση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν περίπου ένα μήνα υπήρχε νέα καταδίκη της χώρας μας για τη μη ενσωμάτωση στην Ευρωπαϊκή Οδηγία.

Η λίστα των κολεγίων

Τα νομικά και φυσικά πρόσωπα που έλαβαν άδεια ίδρυσης κολεγίου είναι τα εξής, κατά σειρά δημοσίευσης:

Ευρωπαϊκό Κολέγιο Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, DEI College, Μεσογειακό Κολέγιο, Καλλιόπη Ιωσηφίδη και ΣΙΑ, Κολέγιο Ινδιανάπολης Αθηνών, Hellenic College, Εταιρεία Βιβλικών Σπουδών, Ελληνοβρετανικό Κολέγιο, CMA, AAS College, New York College, Minoan Educational, idEF, City, BCA, ALBA, Ανατόλια, Κολέγιο Rene Descartes, Alpine, Τεχνολογίες Πληροφορικής Αθηνών, ICBS (Αθήνας/Λάρισας/Θεσσαλονίκης), IST Studies, Βακαλό Art and Design, Κολέγιο Περρωτής, ΑΚΤΟ, Athens GSM (Αθήνας/Θεσσαλονίκης), City Unity College, Pandidaktirion College, Deree College, Πέτρος Φυτηλάς, Aegean Omiros College, Κολέγιο Akmi Metropolitan (Αθήνας/Θεσσαλονίκης), New York College, ΑΚΤΟ και MBS College.

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΑΙ Ο ΥΜΗΤΤΟΣ

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης και ειδικότερα του Κου Σουφλιά, οι νέοι αυτοκινητόδρομοι στον ορεινό όγκο του Υμηττού και οι προεκτάσεις τους μέχρι την Λ. Βουλιαγμένης, τη Λ. Ούλοφ Πάλμε και την παραλιακή Λ. Σουνίου, θα έχουν μήκος συνολικό περίπου 35 χλμ, από τα οποία τα 15 χλν θα είναι υπόγεια.

Το μεγαλύτερο μέρος των νέων αυτοκινητόδρομων στην περιοχή του Υμηττού θα είναι υπέργειο και θα διασχίζει επιφανειακά τον δασικό χώρο του βουνού και τις δομημένες περιοχές των Δήμων που το περιβάλλουν.

Για να καταλάβουμε ακριβώς ποιος είναι ο σχεδιασμός, αρκεί να σκεφτούμε ότι τα 35 χλμ που προβλέπεται να διασχίσουν τον Υμηττό υπόγεια κι επιφανειακά και να συνδεθούν με τους υφιστάμενους οδικούς άξονες και τα υπόλοιπα να διασχίσουν το κάμπο των Μεσογείων, μέχρι την Ραφήνα.

Όπως αναφέρει η Πρωτοβουλία Πολιτών για την προστασία του Υμηττού στο υπόμνημα που έστειλε και στο ΥΠΕΧΩΔΕ, <<οι νέοι αυτοκινητόδρομοι στον Υμηττό περιλαμβάνονται στο σύνολό τους στην Α και Β Ζώνη Προστασίας του βουνού, καθώς και εντός της χαρακτηρισμένης ως περιοχής NATURA 2000>>.

Στο υπόμνημά της, η Πρωτοβουλία υπογραμμίζει και τις διαπιστώσεις που κάνει η ίδια η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, για το αισθητικό δάσος της Καισαριανής. Ιδιαιτέρως σημαντικές αναμένονται να είναι οι επιπτώσεις από την κατασκευή του έργου στην περιοχή του αισθητικού δάσους της Καισαριανής, εντός του οποίου προτείνεται η κατασκευή του Ανισόπεδου κόμβου (Α/Κ) Σακέτα. Οι επιπτώσεις που θα προκληθούν από αυτό τον Α/Κ και της εισόδου της σήραγγας Υμηττού στα πευκοδάση που φύονται στην περιοχή αυτή, αναμένονται να είναι ιδιαιτέρως σημαντικές και μη αναστρέψιμες.


ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Με κυδώνι εεεεεε........

GOOGLE-MICROSOFT 1-0

Την ώρα που η κρίση γονατίζει οικονομικά ολοένα και περισσότερες ιντερνετικές εταιρείες και τις αναγκάζει σε περικοπές δαπανών, η GOOGLE όχι μόνο καταφέρνει και περνά αναίμακτα αυτή την ύφεση , αλλά καταφέρνει και εμφανίζει μυθικά κέρδη.
Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα για τους τρείς τελευταίους μήνες, τα καθαρά της κέρδη ανέρχονται σε 1,48 δις δολλάρια.
Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της ,η GΟOGLE είχε ένα πολύ καλό τρίμηνο και τώρα επικεντρώνεται στο να επενδύει σε τεχνολογικές καινοτομίες και να αναπτύσσεται.
Αυτό δεν πρόκειται να αργήσει, αφού έχει αρχίσει ήδη και λανσάρεται ένα πρόγραμμα περιήγησης σε ιστοσελίδες,<< το google chrome>>, το οποίο έρχεται να ανταγωνιστεί τον Ιnternet Εxplorer της Microsoft.
Επίσης ετοιμάζεται ένα λειτουργικό σύστημα για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οπότε αυτό το μεγάλο άνοιγμα της εταιρείας σε όλους τους τομείς της πληροφορικής θα ενισχύσει το ήδη γεμάτο πορτοφόλι της.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ

Όπως όλα δείχνουν, η ελεύθερη πρόσβαση στις ιστοσελίδες των εφημερίδων, τέλος. Ακόμα ένας κολοσσός της διεθνούς δημοσιογραφίας, η << New York Times>>, ενέδωσε στον πειρασμό και δρομολογεί τις διαδικασίες ώστε να χρεώνει το υλικό που θα χρησιμοποιούν οι χρήστες που επισκέπτονται την σελίδα του οργανισμού, σύμφωνα με δημοσίευμα των <>, που βασίζεται, σε πολύ καλά πληροφορημένη πηγή.
Πρωτεργάτης της on-line <<καινοτομίας>> είναι ο μεγιστάνας του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοχ, που έχει ήδη επιβάλλει χρέωση για την διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας <>, ενώ σκοπεύει να κάνει το ίδιο και για τις υπόλοιπες εφημερίδες που διαχειρίζεται η εταιρεία του.
<<Μπορεί ο κόσμος να συνήθισε στην τσάμπα ανάγνωση μέσω Ίντερνετ, αλλά αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει συντόμως>> , τονίζει με έμφαση ο Αυστραλός μεγιστάνας.
Πλέον όλο και περισσότεροι αναγνώστες των εφημερίδων στρέφονται στην << εύκολη>> λύση της γρήγορης ανάγνωσης από το διαδίκτυο, καθώς μόνο με μερικά κλικ, μπορούν να εντοπίσουν το θέμα που τους απασχολεί και να ενημερωθούν άμεσα.
Σε καιρούς που το <<χαρτί>> κατά γενική ομολογία έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος, γεννιέται μια μεγάλη πρόκληση για τον <<στρατηγό>> της ενημέρωσης.
Στην νέα πραγματικότητα που δημιουργείται, οι εφημερίδες καλούνται να μεταβούν ομαλά από την έντυπη στην ηλεκτρονική μορφή και να μετατραπούν σε διαδικτυακούς δημοσιογραφικούς οργανισμούς, χωρίς ταυτόχρονα να χάσουν την αξιοπιστία τους.
Έτσι, από την μία, θα καταφέρουν να διατηρήσουν την βάση των αναγνωστών που είχαν και από την άλλη, θα επιστρέψουν στα θετικά πρόσημα στους ισολογισμούς τους.

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Ο ανθρωπος αυτος, με το σλαβοτοτουρκικο επωνυμο ( Γαβρας, που εχει σημασια και στις δυο γλωσσες αλλα στα ελληνικα οχι), ο οπαδος του ΠΟΛΥΠΟΛιΤΙΣΜΟΥ, που κατηγορει συνεχως την Ελλαδα ως ρατσιστικη, που αρνειται να γινει πολυφυλετικη (αρα οχι εθνικα ελληνικη) χωρα.
Ο ανθρωπος που ΔΕΝ εχει βρει να πει ΜΙΑ καλη λέξη για την ΕΛΛΑΔΑ και τον Ελληνισμο μεχρι σημερα, που δεν ειπε κουβεντα για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, και για τον βιασμο της ΚΥΠΡΟΥ (Η λεηλασια του παρθενωνα μας θυμιζει απλα οτι ειμαστε αναξιοι απογονοι άξιων προγονων, ενω η λεηλασια της Μακεδονιας, παιζει τον σημαντικοτερο ρολο στην σημερινη και μελοντικη επιβιωση μας ως εθνος).
Ο ανθρωπος αυτος λοιπον βρεθηκε να υπερασπιζεται τον Παρθενωνα;!
Εναντι αδρας αμοιβης βεβαια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και βεβαια, χωρις κανενα διαγωνισμο, με απευθειας αναθεση, την δημιουργια του παρομοιου φιλμ.
Και βεβαια οι παπαδες λεηλατησαν τον Παρθενωνα. Ειναι γνωστο. Και Κοραη διαβασα και Κα'ι"ρη και την Ελληνικη Νομαρχια. Διαβασα και τον Κλημη και τον Ωριγεννη, εμαθα και για το Θεοφιλο και για την Υπατια...
Αλλα, το να ερχεται ενας ιδεολογικα ανθελληνας, ιδεολογικος συνοδοιπορος αυτου του εσμου που φοραει κουκουλες και καταστρεφει τα κλασσικα κτηρια της Αθηνας, που δημιουργησαν οι Ηπειρωτες και Μακεδονες Εθνικοι Ευεργετες για να ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ( και τα εκαναν κατ΄απομιμηση του Παρθενώνα), να γινει τιμητης της ελληνικης ιστοριας...
Ε αυτο παει πολυ.
Τιμητες των ιστορικων λαθων μπορουμε να γινουμε εμεις κι εσεις, που ποτε δεν ξερασαμε χολη γι΄αυτο το εθνος, με τα οποια ελαττωματα του. Οχι οι πολεμιοι του εθνους. Κια βεβαι το πρωτο φταιξιμο ανηκειο σε κεινους που εδωσαν την κατασκευη του φιλμ εν λευκω, χωρις να προκηρυξουν διαγωνισμο, για να του το κοψουν στην συνεχεια χωρις ειδοποιηση.

ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΟΝΤΑΙ…

Και ξαφνικά θυμήθηκαν τα Κολέγια!!!!! Από εκεί που η αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών είχε παγώσει από το Δεκέμβριο και μετά για τον φόβο των κινητοποιήσεων, ήρθαν οι ζέστες και την ξεπάγωσαν. Τώρα, η στιγμή να προχωρήσουν τα θέματα είναι η καταλληλότερη: είναι καλοκαίρι, προμηνύεται θερμό πολιτικό φθινόπωρο το οποίο ενδεχομένως να κρύβει και εκλογές. Και το σημαντικότερο, οι βάσεις αναμένεται να ανέβουν, αφήνοντας έξω από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ χιλιάδες υποψήφιους, ακόμα και με καλούς βαθμούς.

Οι τελευταίοι, δημιουργούν μια καλή <<πελατεία>> υποψηφίων για τα ιδιωτικά κολέγια, στα οποία κάθε χρόνο απευθύνονται χιλιάδες απόφοιτοι Λυκείου. Διότι αναμένεται ως το τέλος του καλοκαιριού να εκδοθεί το Π.Δ που θα ενσωματώνει την Οδηγία για την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους Πτυχιούχους Κολεγίων συνεργαζόμενων μέσω δικαιόχρησης με ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια. Έτσι, δια της επαγγελματικής ισοτίμισης τα πτυχία που θα δίνουν εκπαιδευτικές δομές που μοιάζουν περισσότερο με επιχειρήσεις εξισώνονται με τα πτυχία των ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Στο μεταξύ η Κυβέρνηση με νέα υπουργική απόφαση χαλαρώνει το θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης των κολεγίων και των Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι κολεγιάρχες να προλάβουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου να πάρουν την πολυπόθητη άδεια λειτουργίας. Μάλιστα φαίνεται ότι υπήρξαν υπερβολές, καθώς ακόμα και ορισμένοι κολεγιάρχες θορυβήθηκαν με την ελαστικότητα του πλαισίου η οποία πλήττει το όποιο κύρος είχαν κάποια από αυτά τα εκπαιδευτήρια. Περίπου 40 κολέγια και 5000 ΕΕΣ θα αιτηθούν άδειας και αναμένεται ότι περίπου 25 θα καταφέρουν τελικά να την αποκτήσουν.

Οι 2 μεγάλες επαναχωρήσεις του Υπουργείου αφορούν την ελαστικοποίηση των κτηριακών όρων λειτουργίας και την μη δυνατότητά του να παρεμβαίνει σε θέματα σπουδών και διδακτικού προσωπικού. Το Υπουργείο δεν μπορεί να ελέγχει το περιεχόμενο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ούτε έχει λόγο στα προσόντα του εκπαιδευτικού προσωπικού. Σαν ελάχιστη προϋπόθεση προβλέπεται ότι μόνο το 10% των καθηγητών των ιδιωτικών κολεγίων θα πρέπει να κατέχει υποχρεωτικά διδακτορικό τίτλο και το 30% να κατέχει τίτλο Μάστερ ή ΑΕΙ.

Οι κτιριολογικές προϋποθέσεις αλλάζουν προς το ελαστικότερο. Η διάταξη που προβλέπει ότι τα 300 τ.μ κρίνονται επαρκής συνολική επιφάνεια για την λειτουργία ενός κολεγίου, παραμένει. Αφαιρέθηκαν διατάξεις που όριζαν προϋποθέσεις σχετικά με τις βιβλιοθήκες και τα αναγνωστήρια, τους χώρους υγιεινής, την υποχρέωση διαμόρφωσης αίθουσας πολυμέσων, την πυρασφάλεια, την ύπαρξη χώρων άθλησης και βοηθητικών χώρων.

Ιδανικοί όροι λειτουργίας για ένα κολέγιο της γειτονιάς!!!!
Άλλη μια εξυπηρέτηση της αδιάφθορης κυβέρνησης!!!!!!

ΜΕΤΑ ΤΑ ΒΡΗΛΙΣΙΑ…ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Ποδηλατοδρόμοι και στην Θεσσαλονίκη…. Ο Δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος υπέγραψε σύμβαση για την δημιουργία του δικτύου αυτού που έχει μήκος 12 χλμ με προϋπολογισμό το μη ευκαταφρόνητο ποσό των 1.550.000 ευρώ. Η κατασκευή σύμφωνα με τον Δήμαρχο, θα γίνει με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές και εκτιμάται ότι θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Η δημιουργία του ποδηλατοδρόμου γίνεται για την προώθηση ενός εναλλακτικού μέσου μεταφοράς, αφου το ποδήλατο δεν ρυπαίνει το περιβάλλον και αποτελεί και άσκηση για τους ποδηλάτες….

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!

Δεν είναι μακριά η μέρα που θα καταναλώνουμε κρέας και γαλακτοκομικά από κλωνοποιημένα ζώα. Τουλάχιστον όχι αν δεν σταματήσει η εφαρμογή της σχετικής οδηγίας που ενέκρινε κατά πλειοψηφία το συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας στο Λουξεμβούργο πριν από 1 μήνα. Η οδηγία αυτή έρχεται να φτιάξει ένα κανονιστικό πλαίσιο στην λογική του ότι << είναι καλύτερα μια ελεγχόμενη κατανάλωση παρά η ανεξέλεγκτη διακίνησή του επειδή δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο>>. Το θέμα είχε καταγγείλει ο Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ πριν από μερικές μέρες, λέγοντας ότι ανοίγει ένα παράθυρο για νέο νομικό πλαίσιο σε σχέση με το κρέας από τα κλωνοποιημένα ζώα, όταν τον περασμένο Μάρτιο η πλειοψηφία των Ευρωβουλευτών είχε ταχθεί κατά αυτής της προοπτικής. Η εξέλιξη αυτή είχε προκαλέσει και την αντίδραση του ευρωπαϊκού τμήματος του IFOAM, εκπρόσωπος του οποίου τόνισε ότι αφενός δεν υπάρχει καμιά ανάγκη των καταναλωτών για κλωνοποιημένο κρέας και αφετέρου ότι οι τεχνολογίες κλωνοποίησης είναι εντελώς αμφιλεγόμενες επιστημονικά και ηθικά. Ακόμα χειρότερα, οδηγούν σε ανεύθυνη μείωση της γενετικής ποικιλότητας, η οποία παίζει κρίσιμο ρόλο στην παγκόσμια ασφάλεια τροφίμων.

Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Η ΜΕΣΣΑΠΙΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΣ ΧΡΩΜΙΟΥ

Εδώ και αρκετό καιρό ο Δήμος Μεσσαπίων αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στον υδροφόρο ορίζοντα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πανεπιστημίου, αποδεικνύεται ότι η περιοχή των ΔήμωνΜεσσαπίων και Νέας Αρτάκης, έχουν μολυνθεί από εξασθενές χρώμιο. Οι Πανεπιστημιακοί καθηγητές, ανέφεραν ότι το εξασθενές χρώμιοπρέπει να είναι μηδενικό αλλά στο δίκτυο του Δήμου Μεσσαπίων φτάνει μέχρι καιτα 31μgr/lt. Επίσης αποτελέσματα τουΙ.Γ.Μ.Ε για τον Δήμο, αποδεικνύουν ότι το νερό εκτός από εξασθενές χρώμιο έχειμολυνθεί από Νικέλιο και Ψευδάργυρο.


Μετά από αυτά το ερώτημα που τίθεται είναι : Τελικά τι πρέπει να κάνουν οι απλοί πολίτες σχετικά μετο θέμα αυτό; Την απάντηση προσπάθησε να δώσει την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009, στηνσυγκέντρωση που έγινε για το θέμα αυτό, στην κεντρική πλατεία των Ψαχνών, ο ΚοςΠαντέλογλου. Από τα λεγόμενά του άφησε να εννοηθεί ότι το νερό του ΔήμουΜεσσαπίων είναι καρκινογόνο. Επομένως δεν κάνει ούτε για πόση αλλά ούτε και γιαπλύση του σώματός μας.

Το ερώτημα αυτό βασανίζει όλους τους πολίτες των Μεσσαπίων καιπεριμένουν από τους Τοπικούς Άρχοντες ναβρουν απαντήσεις και λύσεις. Όμως οι ηγέτες αυτοί<<στρουθοκαμηλίζουν>>. Ο <<στρουθοκαμηλισμός >> τους,δεν τους επιτρέπει να κοιτάξουν κατάματατο πρόβλημα που ταλανίζει τον δήμο Μεσσαπίων.

Γι αυτό αποφασίστηκε από τον Περιβαλλοντικό και ΠολιτιστικόΣύλλογο <<ΓΑΙΑ>> να πάρει τα ηνία στα χέρια του και μαζί με όλο τονλαό του Δήμου Μεσσαπίων να κινητοποιηθούν ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα αυτό.Διότι η υγεία και η ποιότητα ζωής των Δημοτών πρέπει να προστατευτούν από αυτότον καρκινογόνο εφιάλτη.


Το πρώτο βήμα είναι η Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 2Αυγούστου 2009 στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Νικολάου των Ψαχνών, στην οποία θακαθοριστούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις.


Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις καλέστε στατηλέφωνα:

2228023317-6942560299 ή στείλτε μήνυμα στο e-mail: gaiapsaxna@yahoo.gr