Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 9 Μαΐου 2009

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009

Με αφορμή τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου σας παρουσιάζουμε ένα πλοηγό ψήφου:

Μαυρίζουμε δαγκωτά όσους:

-Είναι δεξιοί-αδέξιοι και για το μόνο που νοιάζονται είναι η θεσούλα τους , <<οι δικοί μας>> και κανένα εκατομμύριο ευρώ μίζα για τα γεράματα.

-Αν και περάσανε 3-4 Κ.Π.Σ με δις ευρώ, μία εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης δεν έχουν φτιάξει εδώ και 30 χρόνια.

-Χρησιμοποιούν το Δημόσιο χρήμα για προσωπική τους προβολή και επίδειξη λες και τους το έδωσε ο πατέρας τους.

-Το <<παίζουν>> ανεξάρτητοι αλλά στην κομματική πειθαρχία κάθονται <<κλαρίνο>>.

-Ζητάνε την ψήφο μας ή την πίστωση χρόνου για να υλοποιήσουν τα προγράμματά τους που έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί όταν ήταν ή είναι κυβέρνηση.

-Ασχολούνται ακόμα με το τι έχει προσφέρει ο Στάλιν στην ανθρωπότητα πριν από 50 χρόνια. Για τα τωρινά προβλήματα θα ασχοληθούν μετά από 50 χρόνια.

-Έχουν αναγάγει την πολιτική σε Life Style.

-Έχουν κάνει την δωρεάν και Δημόσια Παιδεία να στοιχίζει στον Έλληνα χιλιάδες ευρώ.

-θέλουν να καπελώσουν και να ελέγξουν κάθε ανεξάρτητο κίνημα που είναι οργανωμένο από την βάση του ή να το παρουσιάσουν ως <<χουλιγκανικό>>.

-Έχουν καταντήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη την <<μπανανία>> της Λατινικής Αμερικής.

-Συμμετέχουν στην καταστροφή του περιβάλλοντος και το χρησιμοποιούν για μικροκομματικές σκοπιμότητες.

-Έχουν καταντήσει το δικαίωμα του ανθρώπου για εργασία, μια σύγχρονη ζούγκλα όπου κυριαρχεί ο νόμος του ισχυρότερου.

-Έχουν κάνει την Siemens μέγα χορηγό των 2 μεγάλων κομμάτων.

-Έκαναν αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των πλουσίων κάνοντας τους φτωχούς, φτωχότερους και τους πλούσιους, πλουσιότερους.

Ψηφίζουμε όσους:

-Έχουν κάτι καινούριο να προτείνουν και δεν μας ανακυκλώνουν τις ίδιες προτάσεις.

-Σέβονται το Δημόσιο χρήμα και πάνω από το δικό τους συμφέρον βάζουν το συμφέρον του ελληνικού λαού.

-Βλέπουν την θητεία τους σε Υπουργείο ή Δημόσιο Οργανισμό, ως υποχρέωση προς εμάς και όχι ως εφαλτήριο για την προσωπική τους εξέλιξη.

-Έχουν υπερασπιστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα συμφέροντα του λαού.

Θέλουν την Ευρωπαϊκή Ένωση των λαών και όχι του ασύδοτου κεφαλαίου.

-Σέβονται το περιβάλλον και προωθούν μια αειφόρος ανάπτυξη.

-Προωθούν μια ανεξάρτητη Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν θα είναι δεκανίκι κανενός.

-Έχουν υλοποιήσει τουλάχιστον τα περισσότερα ή τα σημαντικότερα από αυτά που μας έχουν υποσχεθεί.

Υ.Γ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ, ΟΥΔΕΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ…


<<ΚΥΡΙΑΡΧΕ ΛΑΕ>> ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ….

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Γεγονoτα σαν σήμερα

1821: Η μάχη της Γραβιάς. Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος νικά τις τουρκικές δυνάμεις υπό τον Ομέρ Βρυώνη.

1831: Καταστέλλεται το στρατιωτικό κίνημα υπό τον ταγματάρχη Δημήτριο Τσάμη Καρατάσο κατά του κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.

1886: Το φαρμακείο Τζάκομπς πουλά το πρώτο μπουκάλι Coca Cola ως σιρόπι για φαρμακευτικούς λόγους. Στην πρώτη του αυτή εμφάνιση, το μετέπειτα διάσημο αναψυκτικό περιέχει και ποσότητα κοκαΐνης.

1970: Κυκλοφορεί στη Μεγάλη Βρετανία το τελευταίο άλμπουμ των Beatles υπό τον τίτλο «Let it Be».

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε στον 4ο αγώνα της σειράς των τελικών του Παναθηναϊκού με 3-0 σετ και κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 6 χρόνια (τελευταίο το 2003). Μάλιστα, οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν το απόλυτο στην Ελλάδα, αφού έχουν κατακτήσει και το Κύπελλο.

Ο Κυπελλούχος Ολυμπιακός κατατρόπωσε τον Παναθηναϊκό με 3-0 σετ σε περίπου 1,5 ώρα, πήρε τα σκήπτρα του πρωταθλητή της Α1 των ανδρών από τον Ηρακλή, πέτυχε το νταμπλ και έστειλε τους 2.500 φιλάθλους της ομάδας που γέμισαν το "Μελίνα Μερκούρη" στον... 7ο ουρανό.

1ο σετ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι και έχοντας πρωταγωνιστή τον Τζούριτς, έφτασε προηγούμενος με 8-5 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός ανέβασε ρυθμούς και ακολουθούσε από κοντά τους "ερυθρολεύκους".

Ο Μίλκοβιτς και ο Αγκάμες ήταν οι βασικοί εκφραστές των επιθετικών προσπαθειών της κάθε ομάδας, δίνοντας πόντους εκτελώντας όμορφες επιθέσεις.

Η εξέλιξη του σετ ήταν συγκλονιστική, με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα για να αποκτήσουν το προβάδισμα. Μάλιστα οι "πράσινοι" ήταν εκείνοι που έφτασαν κοντά στην επικράτηση, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκαν το σετ πόιντ.

Από την άλλη, οι Πειραιώτες έφτασαν σε 6 σετ πόιντ, με την ομάδα του Αλέκου Λεώνη να καταφέρνει να... φράζει το δρόμο στις ορέξεις των γηπεδούχων. Όλα αυτά μέχρι το 29-28 υπέρ του Ολυμπιακού, καθώς σε εκείνο το σημείο είχαμε τη φάση του αγώνα.

Επίθεση του Αγκάμες, ο Μίλκοβιτς σηκώνεται για μπλοκ, η μπάλα ακουμπάει στο χέρι του Σέρβου και καταλήγει άουτ (μπλοκ άουτ για Παναθηναϊκό), αλλά ο διαιτητής πήρε πάνω του τη φάση και έδωσε τον πόντο στην ομάδα του Άντερς Κρίστιανσον, καθώς θεώρησε ότι η μπάλα από το καρφί του Κολομβιανού βρήκε στο φιλέ και κατέληξε άουτ, οπότε ο πόντος και το σετ κατέληξαν στον Ολυμπιακό.

2ο σετ

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με αρκετό εκνευρισμό από τους παίκτες του Παναθηναϊκού και ιδιαίτερα από τον Ντεπέστελε που διαμαρτυρήθηκε στο διαιτητή για μία φάση προς το τέλος του πρώτου σετ, όπου ο Ριβέρα τον πάτησε (κατά λάθος) πάνω σε μία φάση και τραυματίστηκε ελαφρώς.

Ο πασαδόρος του "τριφυλλιού" δέχτηκε την κίτρινη κάρτα για να... ηρεμήσει και ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο σετ, προηγούμενος με έναν ανεπάντεχο πόντο.

Αυτό ήταν, από εκείνη τη στιγμή και μετά, η καλοκουρδισμένη μηχανή του Άντερς Κρίστιανσον που έπαιρνε ακόμα περισσότερες στροφές μπροστά στον κόσμο της, άρχισε να κάνει απίστευτα πράγματα.

Ο Ολυμπιακός δούλευε εξαιρετικά σε επίθεση, άμυνα, υποδοχή και σερβίς , κατάφερε να ξεφύγει γρήγορα, παίρνοντας μεγάλη διαφορά, την οποία και διατήρησε μέχρι το τέλος του σετ (25-16), χωρίς να δίνει τη δυνατότητα στους "αιωνίους" αντιπάλους του να... σηκώσουν κεφάλι, καθώς φαινόταν ότι είχαν συμβιβαστεί με το αποτέλεσμα και σκέφτονταν το 3ο και κρισιμότερο σετ του αγώνα.

3ο σετ

Στην 3η πράξη του απόλυτου ντέρμπι, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά, με διάθεση να καθαρίσει την υπόθεση νίκη-τίτλος.

Πήρε εύκολα διαφορά 6 πόντων στο 12-6, με μπροστάρη τον Μίλκοβιτς, αλλά και τον Ούρναουτ με το εκπληκτικό σερβίς του. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλο πρόβλημα στην υποδοχή, όμως ο Λίμπερμαν Αγκάμες πάλευε στην επίθεση έχοντας εξαιρετικά ποσοστά, έχοντας παράλληλα και τη βοήθεια του Αντράε.

Στα συν για τους "πρασίνους" ήταν και η άνοδος όσο περνούσε ο αγώνας του Γκέριτς που έδωσε κάποιες λύσεις και συμμάζεψε κάπως της κατάσταση για το 13-11 και τη διαφορά στους δύο, όμως μέχρι εκεί.

Ο ηγέτης Μίλκοβιτς είχε πάρει φόρα και δεν μπορούσε να τον σταματήσει κανείς, έχοντας για... βοηθό του τον Ριβέρα που ήταν ο πιο σταθερός παίκτης σε όλη τη σειρά των τελικών και τον Κουρνέτα να του μοιράζει πανέξυπνες πάσες.

Τα πάντα στο τέλος οδηγήθηκαν με μαθηματική ακρίβεια στη κατάκτηση του 3ου σετ, του αγώνα και πάνω απ' όλα στον πολυπόθητο τίτλο, με τον Τζούριτς να μπορεί να καυχιέται ότι ήταν εκείνος που με τον τελευταίο του πόντο έστειλε το τρόπαιο του πρωταθλήματος στον Πειραιά και να παίρνει τον τίτλο του MVP του πρωταθλήματος της Α1 των ανδρών.

Αρχικές συνθέσεις

Ολυμπιακός: Χοφ, Τζούριτς, Κουρνέτας, Ούρναουτ, Ριβέρα, Μίλκοβιτς, λίμπερο ο Παπαδημητρίου

Παναθηναϊκός: Αγκάμες, Πανταλέων, Λάππας, Στεφάνου, Αντράε, Γκέριτς, Ντεπέστελε

Κίτρινη κάρτα: Ριβέρα (2ο σετ) / Ντεπέστελε (2ο σετ), Αγκάμες (2ο σετ), Πανταλέων (2ο σετ)

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τεχνικού τάιμ άουτ στο 2ο σετ, ο Σουλτανόπουλος δήλωσε:

"Δε θέλουμε να χάσουμε τον ρυθμό, είναι πολύ σημαντικό που το πήραμε το 1ο σετ και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε τον αγώνα"

Τα σετ: 30-28, 25-16, 25-19

Η "χρυσή βίβλος"

Ολυμπιακός : 22
Παναθηναϊκός: 14
Ηρακλής : 4
Άρης : 1


Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η δημιουργία ενός νέου κόμματος με τίτλο «Δράση» ανακοινώθηκε σήμερα και, όπως αναφέρεται στην διακήρυξή του, το όνομά του αντιπροσωπεύει αυτό που χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα: Δράση και όχι λόγια. Δράση τώρα, κι όχι αύριο...

Την ιδρυτική διακήρυξη υπογράφουν οι: Στέφανος Μάνος, Γιάννης Μπουτάρης, Βασ. Κοντογιαννόπουλος, Θάνος Βερέμης, Νίκος Δήμου, Κ. Ζώρας, Τάσος Αβραντίνης, Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, Ηλίας Γούναρης, Δημ. Γρηγοράκης, Αντύπας Καρίπογλου, Γιάννης Κτιστάκης, Βάλια Λέστου, Κων. Μαρκουλάκης, Χαρ. Μουτσόπουλος, Στρατής Στρατήγης, Αλέξανδρος Τομπάζης, Χαρίδημος Τσούκας και Μιχ. Φωτιάδης.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματος παρουσιάστηκαν οι βασικές θέσεις του, τόσο ενόψει των ευρωεκλογών, όσο και για την εσωτερική πολιτική.

Ο Τάσος Αβραντίνης τόνισε: «Zούμε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή της ευρωπαϊκής ενοποίησης και τα βασικά διλήμματα οξύνονται σήμερα από την οικονομική κρίση, η οποία προκαλεί την επανεμφάνιση εθνοστρεφών αντανακλαστικών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Η χώρα μας είναι απλός θεατής στη διαδικασία της ευρωγένεσης και πολλά κράτη-μέλη αντιμετωπίζουν την ΕΕ, περισσότερο ως ταμείο οικονομικής υποστήριξης, παρά ως ενιαίο πολιτικό οργανισμό».

Υπογράμμισε ότι η «Δράση» έχει ως στόχους το σαφή διαχωρισμό αρμοδιοτήτων μεταξύ ΕΕ και κρατών - μελών, την απαρέγκλιτη τήρηση των όρων του Συμφώνου Σταθερότητας («πρέπει να επιμείνουμε, ιδίως στην Ελλάδα, για ένα πλαίσιο δημοσιονομικής πειθαρχίας»), την ενιαία αγορά, την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για την αναγνώριση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που μετακινούνται από ένα κράτος μέλος σε ένα άλλο, την εφαρμογή πολιτικής ασύλου, στηριγμένης σε ανθρωπιστικά κριτήρια, τη θέσπιση ακόμα αυστηρότερων κανόνων προστασίας του περιβάλλοντος, τη δημιουργία ενιαίου χώρου παιδείας και την απόκτηση από την Ευρώπη κοινής ενεργειακής αγοράς.

Για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας και διεύρυνσης είπε ότι «σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, καμία χώρα της ΕΕ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις απειλές και τις προκλήσεις μόνη της», ενώ για την Τουρκία σημείωσε ότι «η ευρωπαϊκή της πορεία πρέπει να υποστηριχθεί, αλλά η «Δράση» θέτει ένα νέο πρόσθετο όρο: να αποδεχθεί ανεπιφύλακτα η Τουρκία την αρμοδιότητα του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης σε όλες τις διαφορές της με την Ελλάδα και σε όλες τις διαφορές της με άλλα κράτη-μέλη».

Τα ονόματα των μελών της «Δράσης», που θα απαρτίζουν το ευρωψηφοδέλτιό της, θα ανακοινωθούν στις 14 Μαΐου και «στόχος είναι η εκλογή τουλάχιστον ενός ευρωβουλευτή».

Ο κ. Μάνος, από την πλευρά του, τόνισε ότι η «Δράση» αξίζει να αναδείξει περισσότερους ευρωβουλευτές, «τόσο γι αυτό που είμαστε, όσο και γι αυτά που λέμε».

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, ο κ. Μάνος χαρακτήρισε «ανήθικη και αίσχος» την προωθούμενη, από την κυβέρνηση, ρύθμιση για την έκπτωση, χωρίς δικαιολογητικά, του 2% από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων ΜΜΕ, σημείωσε, ως θετική, τη στάση του κ. Κεφαλογιάννη και του ΠΑΣΟΚ, που δήλωσαν ότι θα την καταψηφίσουν και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία κατά την ψήφιση της διάταξης στη Βουλή.

Για την υπόθεση Παυλίδη υποστήριξε ότι «ο νόμος είναι απαράδεκτος» και ότι «οι βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων, όποτε είχαν ευκαιρία, δεν τον άλλαξαν. Οι βουλευτές των δυο μεγάλων κομμάτων δεν έχουν ίδια βούληση, είναι εξαρτήματα των κομμάτων. Το μήνυμα είναι μαυρίστε τους».

Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, επέκρινε τη ΔΕΗ για τα σχέδια δημιουργίας δυο ατμοηλεκτρικών σταθμών, με λιγνίτη, στη Δυτική Μακεδονία, αναφέρθηκε στο βιολογικό καθαρισμό του κόλπου της Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι «οι μισές αντλίες του δεν λειτουργούν, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα» και τέλος άσκησε κριτική για το θέμα των χωματερών, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα πληρώνει ετησίως 3,5 δισ. ευρώ πρόστιμα για τη λειτουργία 350 παράνομων χωματερών, την ίδια ώρα που ψάχνουμε να βρούμε χρήματα».
ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
• Στην Ινδία, κρίθηκε άμεση η αναβάθμιση των συστημάτων ασφαλείας, ενώ την
ίδια στιγμή σημαντικά αεροδρόμια της χώρας τέθηκαν σε κατάσταση
συναγερμού, καθώς υπήρξαν πληροφορίες για αεροπειρατείες και επιθέσεις ανάλογες της 11ης ΣΕΠ, στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, ο χθεσινός συναγερμός στο Α/Δ του Νέου Δελχί αποδείχθηκε, τελικά, ότι οφειλόταν σε ασήμαντο περιστατικό.
• Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ, C. RICE, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την προθυμία
που επέδειξε το Πακιστάν για συνεργασία στον αγώνα για την καταπολέμηση της
τρομοκρατίας, αλλά και για συμβολή στον εντοπισμό στοιχείων που θα οδηγήσουν
στην αποκάλυψη των τρομοκρατών της Βομβάης.
• H σερβική Αστυνομία δεσμεύθηκε να εντείνει τις επιχειρήσεις της για τον
εντοπισμό και τη σύλληψη του καταζητούμενου, Στγου RATKO MLADIC, ενώ
πραγματοποίησε, χθες, εφόδους σε 5 διαφορετικά κτίρια στο Βελιγράδι, μεταξύ των οποίων και στην οικία του γιου του MLADIC.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

1. ΤΟΥΡΚΙΑ
• «Εκτιμώ ότι, μέχρι την Πρωτοχρονιά, θα έχει επιτευχθεί συμφωνία με το
“ΔΝΤ”, αφού πλέον οι διαπραγματεύσεις αφορούν τις λεπτομέρειες. Δεν τίθεται
θέμα μείωσης του ΦΠΑ», διευκρίνισε ο Πρωθυπουργός, R.T. ERDOGAN.
• Το 5ο Κακουργιοδικείο του Diyarbakir καταδίκασε σε 10ετή κάθειρξη την
κουρδικής καταγωγής πρώην βουλευτή του κόμματος «DEP», LEYLA ZANA, για
«προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης», σε 9 διαφορετικές ομιλίες της.
• Η δεύτερη 3μερής Σύνοδος των Προέδρων Τουρκίας-Αφγανιστάν-Πακιστάν
διεξάγεται, σήμερα στην Κων/πολη. Εξάλλου, ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος
BUSH είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Α. GUL, κατά
την οποία τον ευχαρίστησε για τη συμβολή της Τουρκίας στην προώθηση της
συνεργασίας μεταξύ Αφγανιστάν-Πακιστάν.
• Ο Πρωθυπουργός ERDOGAN αναμένεται ν’ ανακοινώσει τα ονόματα των
υποψηφίων του κόμματός του για τις Δημοτικές Εκλογές, μετά τη λήξη της
θρησκευτικής «Εορτής των Θυσιών».

2. ΒΑΛΚΑΝΙΑ
􀂉 ΣΕΡΒΙΑ
• Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Σέρβος ΥΠΕΞ, V. JEREMIC, στο Συμβούλιο
του «ΟΑΣΕ», στο Ελσίνκι, για την αναδιαμόρφωση της διεθνούς πολιτικής παρουσίας στο Κόσοβο. Ο ίδιος είχε συνομιλίες με το Ρώσο ομόλογό του.
• Ρωσική αντιπροσωπεία, στην
􀂉 ΡΩΣΙΑ - ΙΝΔΙΑ
• Λίγο πριν αναχωρήσει για την Ινδία, ο Ρώσος Πρόεδρος, D. MEDVEDEV, αναφέρθηκε, χθες, στο ενδεχόμενο εκμίσθωσης πυρηνοκίνητων υποβρυχίων στο Νέο Δελχί, στο πλαίσιο ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών, ενώ δήλωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συμβάλει στις έρευνες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Βομβάης. Σήμερα, αναμένεται συνάντηση του MEDVEDEV με τον Ινδό ομόλογό του, και η υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ Μόσχας-Νέου Δελχί για την ανάπτυξη πυρηνικού προγράμματος για ειρηνικούς σκοπούς.
􀂉 ΟΥΚΡΑΝΙΑ
• Ο Ουκρανός Πρόεδρος, V. YUSHCHENKO, δήλωσε, χθες επ’ ευκαιρία του εορτασμού της «Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων», ότι η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ είναι ο καλύτερος τρόπος για τη διατήρηση της ανεξαρτησίας και της εδαφικής της ακεραιότητας.

7. ΑΣΙΑ
􀂉 ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΙΝΔΙΑ
• Σύμφωνα με πηγές των ινδικών Υπηρεσιών Πληροφοριών, η πακιστανική
Υπηρεσία Πληροφοριών «ISI» έχει ανάμειξη στις τρομοκρατικές επιθέσεις της
Βομβάης.
• Σε απάντηση του τι πρέπει να πράξει το Πακιστάν, ώστε ν’ ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις του στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ο Λευκός Οίκος εξέδωσε, χθες, την ακόλουθη ανακοίνωση: «Το Πακιστάν πρέπει να ενεργήσει άμεσα και με αποφασιστικότητα, να συνεργασθεί πλήρως και να επιδείξει διαφάνεια, ενώ οφείλει να διατηρήσει ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Ινδία».
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: ΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
• Το ρωσικό ΥΠΕΞ απέρριψε, χθες, ως «αβάσιμους και ανεύθυνους» τους
ισχυρισμούς των αμερικανικών ΜΜΕ για ανάμειξη της Ρωσίας σε μεγάλης
κλίμακας επιθέσεις μέσω του κυβερνoχώρου κατά των λογισμικών ηλεκτρονικών
συστημάτων του Αμερικανικού Πενταγώνου,.
• Τουλάχιστον 15 άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 147 τραυματίστηκαν, χθες, στο
Ιράκ, κατά τη διάρκεια 2 συντονισμένων επιθέσεων αυτοκτονίας με παγιδευμένα
φορτηγά, που σημειώθηκαν κατά των Αστυνομικών Τμημάτων των συνοικιών Golan και Shurta της Fallujah, σε απόσταση 50 χλμ δυτικά της Βαγδάτης.
• Στο Αφγανιστάν, 2 Δανοί στρατιώτες της «ISAF» έχασαν, χθες, την ζωή τους,
κατά τη διάρκεια εκρήξεων που σημειώθηκαν στην πόλη Gereshk της Επαρχίας
Helmand.
Αναρτήθηκε από ARGYRIS SIDERIS στις 8:57:00 π

SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΠ (Σαββατοκύριακο δεν έχει. Απο Δευτέρα πάλι)

SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΠ (Σαββατοκύριακο δεν έχει. Απο Δευτέρα πάλι)

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Μαΐου. Πρόκειται για έναν βρετανικής εμπνεύσεως εορτασμό, που καθιερώθηκε το 1992 από μία πρώην ανορεξική, την Μέρι Έβανς-Γιανγκ, επικεφαλής της αντιδιαιτικής καμπάνιας στη Μεγάλη Βρετανία και συγγραφέως του μπεστ σέλερ «Τα έχεις όλα, χωρίς να κάνεις δίαιτα».

Μας καλεί να αποδεχθούμε το σώμα μας χωρίς κόμπλεξ, να γιορτάσουμε την ομορφιά και την ποικιλομορφία όλων των φυσικών μεγεθών του ανθρώπινου σώματος. Να κηρύξουμε μορατόριουμ μιας μέρας στη δίαιτα και στην εμμονή μας για απώλεια βάρους. Να πληροφορηθούμε τις βλαβερές συνέπειες που μπορεί να έχει μία δίαιτα αδυνατίσματος. Να συμβάλουμε στον τερματισμό των διακρίσεων κατά των υπέρβαρων συνανθρώπων μας.

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:

National Association to Advance Fat Acceptance (NAAFA)
http://www.eskimo.com/~largesse/INDD/index.html



Εκτύπωση Αποστολή [.Αρχή Σελίδας.]

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Κατά της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens αναμένεται να ψηφίσουν την Τετάρτη οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ αναμένεται να απέχουν από τη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής για τη δεύτερη υπόθεση Παυλίδη που αφορά στις άγονες γραμμές.

Σε εφαρμογή αποφάσισε να θέσει η κυβέρνηση την πρόβλεψη για υποχρεωτικό έλεγχο από τα ΚΤΕΟ όλων των δικύκλων με κυβισμό άνω των 50 κ.ε. Την Τρίτη ανακοινώθηκαν οι προδιαγραφές για τη λειτουργία των ιδιωτικών ΚΤΕΟ, που αναμένεται να αρχίσουν να λειτουργούν το 2010.

Το θέμα της καθαίρεσης του μητροπολίτη πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονος αναμένεται να κυριαρχήσει στις συνεδριάσεις της ΔΙΣ σήμερα και αύριο. Η απόφαση του Αρείου Πάγου, βάσει της οποίας ο κ. Παντελεήμονας πρέπει να καθαιρεθεί, βρίσκεται ήδη στα χέρια του Αρχιεπισκόπου.

Την παραίτησή του υπέβαλε αιφνιδιαστικά ο υποδιοικητής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Φ. Παπαγεωργίου, γεγονός που έχει προκαλέσει αναταραχή στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς θεωρείτο αξιωματικός με εξαιρετική εμπειρία στην ελληνική αλλά και στη διεθνή τρομοκρατία.

Κατά της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens αναμένεται να ψηφίσουν την Τετάρτη οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ αναμένεται να απέχουν από τη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής για τη δεύτερη υπόθεση Παυλίδη που αφορά στις άγονες γραμμές.

Στο λιμάνι του Πειραιά -χωρίς τα τρακτέρ τους αυτήν τη φορά- έφθασαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης αγρότες από την Κρήτη. Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, καθώς τα αιτήματά τους δεν έχουν ικανοποιηθεί. Οι αγρότες πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πλ.Συντάγματος και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα πυρά της αντιπολίτευσης, πλην του ΛΑΟΣ, δέχθηκαν εκ νέου οι διατάξεις περί κουκουλοφόρων κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου-ομπρέλα του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη βελτίωση του σωφρονιστικού συστήματος, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Αρχισαν την Τετάρτη οι προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Γεωργία, παρά τις ρωσικές αντιδράσεις και μία ημέρα μετά την εκδήλωση στάσης σε στρατιωτικη βάση κοντά στην πρωτεύουσα Τιφλίδα, πίσω από την οποία η γεωργιανή ηγεσία κατηγορεί τη Μόσχα.

Δεκάδες αμάχους, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, έπεσαν νεκροί από τους βομβαρδισμούς των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη ο Ερυθρός Σταυρός.

Ο 34χρονος Βρετανός Μπεν Σάουθολ είναι ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού για την «Καλύτερη Δουλειά στον Κόσμο», θέση για την οποία εκδήλωσαν ενδιαφέρον εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη.

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ

O τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή, Νίκος Γούναρης, γεννήθηκε στη Ζαγορά του Πηλίου το 1915 και μεσουράνησε τη δεκαετία του 1950 στο ελληνικό πεντάγραμμο, είτε σόλο, είτε σε συνεργασία με το Τρίο Μπελκάντο. Υπηρέτησε με συνέπεια το λεγόμενο ελαφρό τραγούδι, αυτό που πολλοί Έλληνες αποκαλούν «Ευρωπαϊκό».

Η δεκαετία του '50 χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη κόντρα του λαϊκού και ελαφρού τραγουδιού, το οποίο ταίριαζε απόλυτα με την προσπάθεια της Ελλάδας να γίνει επιτέλους Ευρώπη, μετά τον αδελφοκτόνο εμφύλιο πόλεμο. Ο Γούναρης ήταν ο κύριος εκφραστής αυτού του είδους. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Τσιτσάνη: «Όσο υπάρχει Γούναρης δεν μπορεί το λαϊκό να σηκώσει κεφάλι». Το λαϊκό τραγούδι θα πάρει, βεβαίως, τη ρεβάνς πολύ σύντομα, τη δεκαετία του '60 και θα κυριαρχήσει ολοκληρωτικά τα επόμενα χρόνια.

Ο Νίκος Γούναρης πρωτοεμφανίστηκε το 1936 και αναδείχθηκε στην Κατοχή, παράλληλα με τη συμμετοχή του στην Αντίσταση. Προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στον αγώνα της απελευθέρωσης και για τις πράξεις του τιμήθηκε με το Αριστείο της Εθνικής Αντίστασης.

Μεγάλες επιτυχίες του υπήρξαν τα τραγούδια: «Αυτός ο άλλος», «Ένα βράδυ που 'βρεχε», «Σκαλί σκαλί θα κατεβώ» και «Άρχισαν τα όργανα».

Πέθανε στις 5 Μαΐου του 1965, χτυπημένος από την επάρατη νόσο






ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ <<ΣΚΟΠΙΑΝΟ>>

Μέχρι και οι σκοπιανές εφημερίδες, όπως η Ντνέβνικ, λοιδωρούν το σχέδιο του πρωθυπουργού των Σκοπίων Γκρούεφσκι για την τοποθέτηση ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων. Περιμένοντας υπομονετικά τις δημοτικές εκλογές, ώστε στο κεντρικό Δήμο των Σκοπίων να εκλεγεί “δικός του” υποψήφιος, ο... Γκρούεφσκι … ξεδιπλώνει τώρα όλη τη στρατηγική του για την τοποθέτηση αγαλμάτων σε πλατείες όλης της χώρας. Εάν μάλιστα ευοδωθούν και οι πιέσεις που ασκεί στο …. Ιράκ, το επόμενο μνημείο θα αναγερθεί στα Γαυγάμηλα! Τα αγάλματα που έχουν παραγγελθεί κοστίζουν 10 εκατομμύρια ευρώ (!) και εν μέσω της οικονομικής κρίσης, τίποτε δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο μεγαλοϊδεατισμό Γκρούεφσκι. Οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί κρατούνταν ως επτασφράγιστο μυστικό και δεν δημοσιεύτηκαν ποτέ στην εφημερίδα της Κυβέρνησης. Αποκαλύπτεται τώρα ότι η παραγγελία έχει δοεθί στην εταιρεία Fonderia Artistica Ferdinando Marinelli με έδρα την Ιταλική Φλωρεντία. Το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου θα έχει ύψος 13,5 μέτρων, ενώ μαζί θα κατασκευαστούν και τέσσερα λιοντάρια για να τοποθετηθούν σε γέφυρες των Σκοπίων. Η εφημερίδα “Ντνέβνικ” επισημαίνει ότι παρά το τεράστιο ποσό που θα δαπανηθεί για τα αγάλματα, δεν έγινε ούτε διαγωνισμός ούτε τίποτε άλλο σχετικό. Μάλιστα, τα αγάλματα θα πρέπει να παραδοθούν μέχρι το τέλος του 2010. Η αντιπολίτευση, καθώς και σημαντική μερίδα των ανθρώπων του πνεύματος και του πολιτισμού των Σκοπίων έχουν εναντιωθεί στο όλο σχέδιο και ζητούν από την κυβέρνηση των Σκοπίων να μην πετά τα χρήματα των φορολογουμένων για αγάλαματα που δυσχεραίνουν τις σχέσεις με την Ελλάδα. Στην κατασκευή των αγαλμάτων, έχει εναντιωθεί και ο πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Σκόπια.(http://www.newsblog.gr)


Yπόθεση Παυλίδη

· Όσα και τα δάκτυλα μιας ανοιχτής παλάμης
· Αυτή η λευκή μούντζα είχε πολλούς αποδέκτες
· Από τον καταλληλότερο και αφόρητα κουρασμένο μέχρι και τον τελευταίο πολίτη αυτής της χώρας
· Η συνείδηση (;) των βουλευτών βρήκε επιτέλους ένα σύμβολο έκφρασης
· Υπήρξαν και 3 παρών
· Κάτι σαν 3 πουλάκια κάθονταν
· Τι σημαίνει παρών;
· Ότι το σώμα ήταν εκεί αλλά το μυαλό ήταν αλλού
· Δηλαδή οι υπόλοιποι που ψήφισαν ήταν απόντες;
· Με την χθεσινή ψηφοφορία μπορεί να μην νίκησε η δημοκρατία αλλά νίκησε η Νέα Δημοκρατία.
· Σύμφωνα με δημοσκόπηση ο λαός δεν...
θεωρεί ως το σοβαρότερο πρόβλημα τα σκάνδαλα
· Και λογικό είναι
· Τα σκάνδαλα έχουν γίνει το φυσιολογικό συστατικό της πολιτικής
· Θεωρούμε δεδομένα τα σκάνδαλα, την λαμογιά, τις μίζες, τα ρουσφέτια
· Ας θυμηθούμε ότι το μεγαλύτερο προσόν του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, του Στεφανόπουλου, ήταν η τιμιότητα του
· Μπορεί να διαφωνώ μαζί του, λέγαμε, αλλά είναι τίμιος
· Αν δεν ήταν μια εξαίρεση θα το αναφέραμε;
· Ίσως να υπάρχει και άλλος ένας τίμιος πολιτικός ακόμα και στην σημερινή βουλή
· Αλλά άντε να τον βρεις
Συνεχεια: http://mikrosfokion.blogspot.com/



.

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

ΦΑΡΣΑ ΜΗΤΣΙΚΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΘΩΔΗ





BRASIL VS SPAIN

Η Βραζιλία εξετάζει το ενδεχόμενο να καταγγείλει την Ισπανία για κατασκοπία σε ότι αφορά την υποψηφιότητα του Ρίο νετ Τζανέριο στη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στην επιτροπή δεοντολογίας της ΔΟΕ.
Αν κάτι τέτοιο γίνει και αποδεχτεί η ΔΟΕ – πράγμα δύσκολο – τότε η Μαδρίτη που επίσης διεκδικεί τους Αγώνες το 2016 και περιμένει αύριο την επίσκεψη της ΔΟΕ για αξιολόγηση θα αποκλειστεί και στην τελική ψηφοφορία θα είναι αντί για τέσσερις πόλεις τρεις.
Η Μαδρίτη από την άλλη πλευρά παραδέχθηκε ότι ο Σιμόν Ουέλς εργάζεται ως σύμβουλος σε εταιρία δημοσίων σχέσεων που συνεργάζεται μαζί τους, όμως δεν τον είχαν στείλει αυτοί και δεν έχουν καμία σχέση με υπόθεση… κατασκοπίας.
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι εργάζεται στο Ισπανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (EFE) ως ανταποκριτής στο γραφείο της Μαδρίτης, όμως όταν οι Βραζιλιάνοι του ζήτησαν να τους επιδείξει την επαγγελματική τους κάρτα, αυτός δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει.
Αμέσως πήραν τη διαπίστευση που του είχαν δώσει για να καλύψει την επίσκεψη των μελών της ΔΟΕ που αξιολογούσαν το Ρίο και δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει τη συνέντευξη Τύπου της Ναουάλ Ελ Μουταουακέλ (φωτό).
Βραζιλία και Ισπανία, δύο χώρες του λατινοαμερικάνικου λόμπι δίνουν σκληρή μάχη στο προσκήνιο και στο… παρασκήνιο, αφού οι ψήφοι της μίας πόλης θα πάνε στην άλλη σε περίπτωση αποχώρησης από την ψηφοφορία. Η διαδικασία είναι απλά. Η πόλη με τις λιγότερες ψήφους στις 2 Οκτωβρίου στη Κοπεγχάγη αποχωρεί και στην επόμενη ψηφοφορία μετέχουν τρεις πόλεις με την τελευταία να αποκλείεται από την επόμενη φάση την τελική όπου τα 115 μέλη της ΔΟΕ θα κληθούν να διαλέξουν μία από τις δύο που απέμειναν.
Αν η Μαδρίτη αποχωρήσει πρώτη τότε το Ρίο έχει πολλές ελπίδες να φτάσει μέχρι το τέλος.
Τώρα σχετικά με την υπόθεση κατασκοπίας, καταλαβαίνετε ότι η ΔΟΕ πολύ δύσκολα θα αποφασίσει να αποκλείσει τους Ισπανούς που έχουν μεγάλη δύναμη και διασυνδέσεις.
Το πιθανότερο σενάριο είναι μία δημόσια επίπληξη και καθαρίσαμε…

4 Μαίου 1949

Η Ιταλία και μαζί της το διεθνές ποδόσφαιρο πενθεί. Σε ένα δραματικό αεροπορικό δυστύχημα χάθηκε η ποδοσφαιρική ομάδα της Τορίνο, μετά από φιλικό παιχνίδι που είχε δώσει στην Πορτογαλία. Το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή της θρυλικής ομάδας συνετρίβει πάνω στον λόφο Σουπέργκα, λίγο πριν προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο του Τορίνο.
Έτσι αποδεκατίστηκε η Εθνική ποδοσφαιρική ομάδα της Ιταλίας, αφού ανάμεσα στα θύματα του τραγικού δυστυχήματος ήταν και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές : Μπασιγκαλούπο, Μπαλαρίν, Λόικ, Γκρεζάρ, Ριγκαμόντι, Μέντι και Ματσόλα.


Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Το θρίλερ είχε happy-end!

Με όπλο τον Πέκοβιτς

Όπως και στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, έτσι και την Κυριακή ο Νίκολα Πέκοβιτς ανέλαβε το ρόλο του "πολιορκητικού κριού" μες στη ρακέτα. Οι συμπαίκτες του τον "τροφοδότησαν" για να πετύχει εύκολους πόντους κοντά στο καλάθι, αλλά και να φθείρει τους αντιπάλους.

Ο Μαυροβούνιος σέντερ τα έκανε και τα δύο άψογα με αποτέλεσμα να δώσει την ώθηση στον Παναθηναϊκό που δεν ξεκίνησε τόσο δυνατά όσο η ΤΣΣΚΑ (4-0 και 12-6). Το αποτέλεσμα; Να στείλει τους Λόρμπεκ και Κριάπα (σ.σ χρεώθηκε και τεχνική ποινή για διαμαρτυρία) στον πάγκο με φάουλ, δίνοντας το σύνθημα για την αντεπίθεση του "τριφυλλιού".

Με ένα σερί 11-0 οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με 17-12, πριν γίνει το 21-16 στη λήξη της περιόδου, με τον Βασίλη Σπανούλη να συνδέεται με... συνέπεια με το αντίπαλο καλάθι φτάνοντας γρήγορα γρήγορα τους 7 πόντους.

Πράσινο... πάρτι

Από την άλλη η ΤΣΣΚΑ είχε έντονο επιθετικό πρόβλημα. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς "μπλόκαρε" το inside game του αντιπάλου κι οι περιφερειακοί δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς το καλάθι. Μοναδική εξαίρεση ο Τζέι Αρ Χόλντεν που "πάλευε" μόνο του για τους Μοσχοβίτες, την ώρα που ο Ραμούνας Σισκάουσκας κι ο Τράιαν Λάνγκτον έφταναν με δυσκολία στο αντίπαλο καλάθι.

Ο Σμόντις, στην τελευταία του καλή στιγμή πριν περάσει στον πάγκο, έκανε το 23-19 για να ακολουθήσει ένα σερί 10-0 από τα τρίποντα των Γιασικεβίτσιους, Διαμαντίδη και τα δίποντα των Νίκολας-Τσαρτσαρή).

Τα περιφερειακά σουτ αποτέλεσαν την απάντηση του Παναθηναϊκού στην άμυνα προσαρμογής του Έτορε Μεσίνα, που προσπάθησε με αυτόν τον τρόπο να προφυλάξει τους ψηλούς του από τον Πέκοβιτς, αλλά και να εξουδετερώσει το πικ-εν-ρολ των "πρασίνων".

Όπλο η άμυνα, δηλαδή ο... Διαμαντίδης

Το πρόβλημα, ωστόσο, για τους Ρώσους ήταν επιθετικό. Με τους Σμόντις-Λόμπερκ στον πάγκο και τον Διαμαντίδη να κάνει τη ζωή του Σισκάουσκας δύσκολη, ο Χόλντεν έμεινε να απειλεί μόνος του. Οι παίκτες του "Ζοτς" με όπλο τα τρίποντα (8/14 ως την ανάπαυλα έναντι 0/6 της ΤΣΣΚΑ) δεν σταμάτησαν εκεί, αλλά αντίθετα αύξησαν τη διαφορά.

Όσο οι Ρώσοι δεν σκόραραν, τόσο "έκλεινε" η άμυνα του Παναθηναϊκού που λειτούργησε άψογα σε ομαδικό επίπεδο. Έτσι από το 39-26 ακολούθησε νέο επιμέρους 9-2 με αποτέλεσμα το +20 (48-28 με τρίποντο του Νίκολας στη λήξη) στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο "σφραγίστηκε" από την εξαιρετική απόδοση του Δημήτρη Διαμαντίδη, που ήρθε από τον πάγκο για να αλλάξει την εικόνα του παιχνιδιού κι ουσιαστικά να αποτελέσει το ιδανικό συμπλήρωμα για τους "Σάρας", Σπανούλη, Πέκοβιτς και Νίκολας.

Η αντεπίθεση της ΤΣΣΚΑ

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έβγαλαν το πόδι από το γκάζι κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να μειωθεί μέσα σε λίγα λεπτά. Δεν ήταν δυνατόν, άλλωστε, μια ποιοτική ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ να μην εκμεταλλευτεί οτιδήποτε της... χαρίσει ο αντίπαλος.

Οι Ρώσοι που δοκίμασαν ξανά ζώνη βρήκαν λύσεις μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ, για αυτό κι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναγκάστηκε να βάλει εσπευσμένα τον Δημήτρη Διαμαντίδη, που ισορρόπησε ξανά τον αγώνα.

Τα τρίποντα (το 10ο δια χειρός Φώτση) έστειλε τη διαφορά προσωρινά στους 23 πόντους, πριν ακολουθήσει ένα επιμέρους σερί 15-3 (56-43 στο 27’) που προβλημάτισε τους παίκτες και τον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Έστω και χωρίς τον Τζέι Αρ Χόλντεν η "ομάδα του στρατού" γύρισε το ματς, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι η αντίπαλη επίθεση είχε γίνει προβλέψιμη. Χωρίς λύσεις από το low-post και τους Σπανούλη-Γιασικεβίτσιους να μην δημιουργούν, οι επιλογές των "πρασίνων" έγιναν περιορισμένες.

Από την άλλη ο Τράιαν Λάνγκτον πήρε το... όπλο του και με το πρώτο τρίποντο των Ρώσων έκανε το 56-63. Ακολούθησαν τρεις βολές (από Πλάνινιτς-Κριάπα) για να γίνει το 56-46 στη λήξη της τρίτης περιόδου.

Το δραματικό φινάλε

Ένα τρίποντο από τον Φώτση και 6 συνεχόμενοι πόντοι του Στράτου Περπέρογλου αποτέλεσαν το "αντίδοτο" για τη ρώσικη άμυνα, που "άλλαζε" στα σκριν, κλείνοντας όλους τους διαδρόμους και κάθε επιθυμία του "τριφυλλιού" για δημιουργία.

Η διαφορά πήγε ξανά στους 13 ότνους (65-52), πριν πάρει το... λόγο η ομάδα του Έτορε Μεσίνα. Με σχήμα με τρεις "κοντούς" (Χόλντεν-Πλάνινιτς-Λάνγκτον) και τον Σμόντις να εξελίσσεται σε αιχμή του "δόρατος" μες στο καλάθι, οι Ρώσοι έφεραν τη διαφορά στου 5 πόντους.

Ο Ομπράντοβιτς που είχε επιλέξει σχήματα με έναν χειριστή της μπάλας (Διαμαντίδη), έβαλε ξανά στο παρκέ τους Σπανούλη και Γιασικεβίτσιους για αυτές τις δύσκολες φάσεις, "χαμηλώντας" το σχήμα με τον Μάικ Μπατίστ να παίζει στη θέση του σέντερ.

Ο Σπανούλης ήταν αυτός που έδωσε "ανάσα" στα 3.38' σε έναν τελικό που κρίθηκε στο τελευταίο σουτ.

Το παγκόσμιο ρεκόρ στα πέναλτι

Νομίζετε ότι τα 34 πέναλτι που χρειάστηκε να εκτελέσουν οι παίκτες του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ για να αναδειχθεί ο φετινός κυπελλούχος Ελλάδας είναι τα περισσότερα που έχουν χτυπηθεί ποτέ σε αυτή την ψυχοφθόρο διαδικασία; Αμ δε... Υπάρχουν και... χειρότερα! Το επισήμως καταγεγραμμένο ως παγκόσμιο ρεκόρ σημειώθηκε σε έναν αγώνα στη Ναμίμπια προ τετραετίας. Εκεί βρέθηκε άκρη μετά από 48 πέναλτι!

Η Ναμίμπια βρίσκεται στη νοτιοδυτική Αφρική και συνορεύει με την οικοδέσποινα του Μουντιάλ του 2010 Νότια Αφρική. Το 2005 η KK Palace και οι Civics, δύο ομάδες της πρώτης κατηγορίας του πρωταθλήματος της χώρας, αναμετρήθηκαν για το θεσμό του Κυπέλλου. Ο αγώνας έληξε ισόπαλος τόσο στην κανονική διάρκειά του όσο και στην παράταση, καλή ώρα όπως το Σάββατο στο ΟΑΚΑ, και ακολούθησε η καθιερωμένη διαδικασία των πέναλτι.

Κανείς, ωστόσο, δεν φανταζόταν αυτό που επρόκειτο να ακολουθήσει. Οι παίκτες των δύο ομάδων χρειάστηκε να στηθούν 48 ολόκληρες φορές στην άσπρη βούλα μέχρι να αναδειχθεί ο τελικός νικητής! Σούταραν πέναλτι μέχρι τελικής πτώσεως δηλαδή, κι αυτή η έκφραση λίγο απέχει από το να χαρακτηριστεί κυριολεκτική.

Οι πληροφορίες από τη μακρινή Ναμίμπια δεν είναι αρκετές για να μάθουμε τελικά ποια ομάδα νίκησε. Μάλλον όμως δεν έχει και μεγάλη σημασία. Το βέβαιο είναι πως δύο ποδοσφαιριστές από κάθε ομάδα χρειάστηκε να εκτελέσουν τρία πέναλτι, ενώ όλοι οι υπόλοιποι εκτέλεσαν από δύο. Και σημείωσαν ένα απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ, που μοιάζει ακατάρριπτο. Τουλάχιστον ως την επόμενη φορά που θα τεθούν αντιμέτωποι Ολυμπιακός και ΑΕΚ...

40 πέναλτι στην Αγγλία

Οι Άγγλοι εμφανίζονταν διστακτικοί στο να εφαρμόσουν τη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι στς εγχώριες διοργανώσεις τους. Ίσως αντιλαμβάνονταν περισσότερο από κάθε άλλον πόσο... ψυχοβγαλτική μπορεί να είναι. Μόλις τη σεζόν 1991-92 εισήγαγαν αυτή τη διαδικασία στο Κύπελλο Αγγλίας και 14 χρόνια αργότερα είδαν να σημειώνεται ένα φοβερό ρεκόρ.

Ήταν στις 31 Αυγούστου 2005 όταν η Τάνμπριτζ Ουέλς αντιμετώπισε την Λιτλχάμπτον Τάουν σε έναν αγώνα για την πρώτη προκριματική φάση του Κυπέλλου. Ο αγώνας έληξε ισόπαλος 2-2 και στη διαδικασία των πέναλτι τη νίκη και την πρόκριση πήρε η γηπεδούχος Τάνμπριτζ.

Το θέμα, ωστόσο, είναι πως για να τα καταφέρει χρειάστηκε να χτυπηθούν και από τις δύο ομάδες 40 πέναλτι! Το τελικό σκορ αυτής της διαδικασίας ήταν 16-15 υπέρ της Τάνμπριτζ, που όντας γηπεδούχος πανηγύρισε έξαλλα μπροστά στους μόλις 122 φίλους της, οι οποίοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν αυτό το σπάνιο ποδοσφαιρικό θρίλερ στο Culverden Stadium διάρκειας 3 ωρών και 10 λεπτών. Όσο περίπου διήρκεσε και ο τελικός του ελληνικού Κυπέλλου. Το ωραίο πάντως είναι ότι δύο από τα τέσσερα γκολ που μπήκαν στην κανονική διάρκεια του αγώνα, σημειώθηκαν επίσης με πέναλτι!

Ρεκόρ και στην Ολλανδία

Τα περισσότερα πέναλτι που έχουν χτυπηθεί σε οποιαδήποτε διοργάνωση της UEFA, διασυλλογική ή σε επίπεδο εθνικών ομάδων, είναι πάντως λιγότερα σε σχέση με τα 34 του ελληνικού τελικού. Το σχετικό ρεκόρ σημειώθηκε στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21, που έγινε πρόπερσι στο Χέρενφεεν της Ολλανδίας.

Αντίπαλες η οικοδέσποινα Ολλανδία και η Αγγλία, οι οποίες μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί χρειάστηκαν συνολικά 32 εκτελέσεις για να μπορέσουν οι "οράνιε" να πάρουν την πρόκριση. Το 32ο πέναλτι που χτύπησε ο Γκιάνι Ζουίβερλοον της τοπικής Χέρενφεεν ήταν και το τυχερό, καθότι νικητήριο, και πανηγυρίστηκε έξαλλα. Η Ολλανδία νίκησε 13-12 και ο αγώνας πέρασε στην ιστορία.

Δείτε το βίντεο του ημιτελικού Ολλανδία-Αγγλία

Θαλάσσια ταξί μια αναξιοποίητη πηγή ανάπτυξης για την Εύβοια – Η άδεια τους στοιχίζει μόνο 30 Ευρώ






Με την έγκριση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισμό οι περισσότερες παραλιακές περιοχές της Εύβοιας χαρακτηρίζονται σαν περιοχές με περιθώρια ανάπτυξης μαζικού ή εναλλακτικών μορφών τουρισμού». Οι θαλάσσιες συγκοινωνίες τόσο με την κοντινή Στερεά Ελλάδα, όσο και με τις τουριστικά αναπτυγμένες Μαγνησία (Πήλιο) και Βόρειες Σποράδες μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην αξιοποίηση του τουριστικού δυναμικού της Ευβοιας.

Για παράδειγμα, η Σκιάθος είναι χαρακτηρισμένη στο χωροταξικό σχέδιο σαν τουριστικά αναπτυγμένη περιοχή (Α) και μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη της γειτονικής Βόρειας Εύβοιας. Το αεροδρόμιο της Σκιάθου είναι σε απόσταση 11 ναυτικών μιλίων (ή 20 οδικά χλμ) από τα Ελληνικά και 20 ναυτικών μιλίων (ή 36 οδικά χλμ) από το Δήμο Κηρέως (λιγότερο από 30 λεπτά με ταχύπλοα σκάφη) θα μπορούσε να χρησιμεύσει για την ευκολότερη προσέλευση τουριστών. Ο αερολιμένας Ελευθέριος Βενιζέλος στα Σπάτα απέχει 150 χλμ από την Βόρεια Εύβοια.

Καλύτερες θαλάσσιες μεταφορές μπορούν να φέρουν κοντύτερα τις βόρειες με τις νότιες πόλεις και παραλίες της Εύβοιας και να δώσουν γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στις πολυπληθείς όμορφες αλλά δυσπρόσιτες οδικώς παραλίες της. Για παράδειγμα η οδική απόσταση μεταξύ Μαντουδίου και Κύμης είναι 140 χλμ ενώ δια θαλάσσης η απόσταση είναι 36 ναυτικά μίλια ( 66 οδικά χλμ).

Δυστυχώς όμως ,οι ανεπαρκείς λιμενικές υποδομές της νήσου, όπως και η ασταθής και εποχιακή ζήτηση για ταχτικά δρομολόγια, έχουν περιορίσει την δυνατότητα για θαλάσσιες μεταφορές σε ολιγοστές διαδρομές. Ίσως οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να αναζητήσουν απο μόνες τους άλλες πιο ευέλικτες λύσεις οπως τα ταξί για να διασφαλίσουν τις ζωτικές για τις οικονομίες τους θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Είναι εντυπωσιακό σε ένα νομό με τόσες ευκαιρίες για εκτέλεση κοντινών θαλάσσιων διαδρομών να είναι σχεδόν ανύπαρκτα τα θαλάσσια ταξί όταν μάλιστα το κόστος και οι διαδικασίες έκδοσης άδειας λειτουργίας είναι τόσο απλά.

Σύμφωνα με την ΥΑ 3131.2/22/97 ΦΕΚ 795 Β’ 3/9/1997 θαλάσσιο ταξί μπορεί να θεωρηθεί οποιοδήποτε σκάφος πάνω από 6 μέτρα, το οποίο αναπτύσσει ταχύτητα μεγαλύτερη από 20 κόμβους και έχει χωρητικότητα πάνω από 5 άτομα (μπορεί να μεταφέρει μέχρι 8 επιβάτες). Η άδεια χορηγείται από την τοπική Λιμενική Αρχή και κοστίζει τριάντα (30) ευρώ (10.000 δραχμές). Οι τιμές των κομίστρων ανά μίλι, σημαίας, κλπ. καθορίζονται ελεύθερα.


Εκτός από τους ιδιώτες και τα νομικά πρόσωπα έχουν την δυνατότητα λειτουργίας θαλάσσιων ταξί. Οι δημοτικές επιχειρήσεις του νομού θα μπορούσαν να αναπληρώσουν πιθανά κενά επιχειρηματικότητας από ιδιώτες σε αυτο το τομέα. Οι μικρής όκλίμακας θαλάσσιες μεταφορές όπως τα ταξί είναι μια πηγή ανάπτυξης. Μια πηγή ανάπτυξηςς που σε πολλά μέρη αδικαιολόγητα είναι στα «προσεχώς», και «εν αναμονή» μιας αβέβαιας βελτίωσης κάποιων λιμενικών εγκαταστάσεων ή έγκρισης ακτοπλοϊκών δρομολογίων. Το άρθρο 83 του ν. 3463/2006(ΦΕΚ Α 114/2006), επιτρέπει στους δήμους να ασκούν συγκοινωνιακό έργο, εφόσον το έργο αυτό δεν εξυπηρετείται από υφιστάμενη γραμμή.

Οι δημοτικές αρχές πρέπει να αναγνωρίσουν και να αξιοποιήσουν το δυναμικό των θαλάσσιων ταξί τόσο για την ευκολότερη προσέλκυση νέων επισκεπτών και την ελκυστικότητα του τουριστικού προϊόντος όσο και την αποτελεσματικότερη κάλυψη των τοπικών αναγκών μεταφοράς. Με το χαμηλό επενδυτικό κόστος τους, τα θαλάσσια ταξί αν συνδυαστούν με λογικά κόμιστρα μπορούν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και νέα δυναμική στην τουριστική ανάπτυξη της Εύβοιας.


Στο χάρτη του ειδικού χωροταξικού πλαισίου, η Εύβοια περιστοιχίζεται από δυο αναπτυγμένα κέντρα θαλασσίου τουρισμού το Λαύριο που έχει στην ακτίνα επιρροής του το Νότιο Ευβοϊκό και την Σκιάθο που έχει στην ακτίνα επιρροής της την Βόρεια Εύβοια και Σκύρο (μπλέ κυκλοι στο χάρτη). Τα κέντρα αυτά διαθέτουν σύγχρονες υποδομες φιλοξενίας, εστίασης και ψυχαγωγίας και θα μπορουσαν να δώσουν ώθηση στο τοπικο τουρισμό με την βελτίωση της αυτόνομης θαλάσσιας πρόσβασης.

Άδεια Θαλάσσιου ταξί [Αριθ. 16 ΓΚΛ(ΦΕΚ Β΄795/1997)]
http://www.yen.gr/php/download_xitem.php?xitem=27267/ya_fek795_97.pdf







ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ


Προθμειακές συνδέσεις της Εύβοιας

Στύρα -Αγία Μαρίνα, (45' )- ( 159.572 επιβάτες και 56.360 αυτοκίνητα το 2008) .


Αιδηψός – Αρκίτσα (40') (347.697 επιβάτες και 129.059 αυτοκίνητα το 2008)


Αγιοκάμπος -Γλύφα (30') , (207.836 επιβάτες και 74.951 αυτοκίνητα το 2008)


Ωρωπος - Ερέτρια (30'), ( 233.559 επιβάτες και 112.276 αυτοκίνητα το 2008)


--------------------------------------------------------------------------------

Επιβατηγά και οχηματαγωγά




ΡΑΦΗΝΑ- ΚΑΡΥΣΤΟΣ (ΕΥΒΟΙΑ)-ΜΑΡΜΑΡΙ (ΕΥΒΟΙΑ) (KARISTOS FERRIES-ΜΙLILIS LINES)

ΚΥΜΗ - ΣΚΥΡΟΣ 4 δρ/ εβδ ( Επιδοτούμενη από το ΥΕΝ πλην του διαστήματος 15/06-13/09)


ΣΚΥΡΟΣ- ΚΥΜΗ –ΑΛΛΟΝΗΣΟΣ- ΣΚΟΠΕΛΟΣ 2 φορες την εβδομάδα το καλοκαιρι (Τριτη και Πεμπτη) http://www.sne.gr/files/dromologia.doc


Κύμη - Άγιος Ευστράτιος - Λήμνος κάθε Τρίτη



Κύμη - Βόρειες Σποράδες κάθε Πέμπτη



Βόλος - Βόρειες Σποράδες - Κύμη

Τελικός Κυπέλλου: ΑΕΚ - Ολυμπιακός 4 - 4, στα πέναλτι 14 - 15!

Κυπελλούχος Ελλάδος ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 15-14 της ΑΕΚ στα πέναλτι, στον πιο συγκλονιστικό ήνα
ίσως τελικό όλων των εποχών! Με την ΑΕΚ να προηγείται στο 8’ με 2-0, τον Ολυμπιακό στο 70’ να κάνει το 2-2. Τον Σκόκο να δίνει ξανά προβάδισμα στην ΑΕΚ στο 90’, αλλά τον Ντάρμπισιρ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων να πετυχαίνει το 3-3! Στην παράταση το 4-3 για τον Ολυμπιακό από τον Γκαλέτι (102’), την ΑΕΚ να εκμεταλλεύεται το αριθμητικό πλεονέκτημα (με 9 παίκτες οι «ερυθρόλευκοι») και να ισοφαρίζει με τον Σκόκο στο 107’.

Δυο γκολ από τον Σκόκο, ένα από τον Ντουντού στον μεγάλο τελικό
Ο Μπάγεβιτς αιφνιδίασε τον Βαλβέρδε με κλασσικό 4-4-2, τους Τζιμπούρ- Μπλάνκο να πιέζουν ψηλά και τους Σκόκο (δεξιά) και Μαντούκα (αριστερά) να δίνουν βοήθειες σε Γεωργέα και Τζεράλντο για τα μαρκαρίσματα των Γκαλέτι και Λέτο, αντίστοιχα.
Η ΑΕΚ πιο φρέσκια, πιο αποφασισμένη προηγήθηκε με το …καλημέρα με 2-0. Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ίσμαελ Μπλάνκο τον οποίο και στις δυο περιπτώσεις έχασε η άμυνα του Ολυμπιακού.
Πρώτα στο 4ο λεπτό όταν ο Τζιμπούρ με σέντρα βρήκε στην περιοχή τον Μπλάνκο κι αυτός με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Πριν καλά καλά συνέλθει ο Ολυμπιακός από την ψυχρολουσία, η ΑΕΚ με δεύτερο γκολ έκανε τους οπαδούς της να παραληρούν. Εξαιρετικό «ένα-δυο» στο 8ο λεπτό μεταξύ Καφέ – Μπλάνκο, κάθετη πάσα στον κενό χώρο του πρώτου, πλασέ του Αργεντινού και 2-0!
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν εύρισκε λύσεις, καθώς ήταν υποδειγματικός ο τρόπος με τον οποίο αμυνόταν η ΑΕΚ. Η ομάδα του Μπάγεβιτς βρήκε πλέον πολλούς ανοιχτούς χώρους και αν ήταν πιο προσεκτική στις αντεπιθέσεις θα μπορούσε να σημειώσει και τρίτο γκολ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός απείλησε μόνο στο 38’ σε σουτ του Λέτο που εξουδετέρωσε με δυσκολία ο Σάχα.

Άλλη εικόνα

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου καθώς ο Ολυμπιακός ευτύχισε να μειώσει στο 47’. Από σέντρα του Ντομί, ο νεοεισελθών Ντάρμπισιρ πετάχθηκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά μείωσε σε 2-1.
Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στους παίκτες του Ολυμπιακού που τουλάχιστον για μισή ώρα έπαιξαν καταπληκτικό ποδόσφαιρο. Πίεσαν ασφυκτικά την ΑΕΚ, έβγαλαν πολλές επιθέσεις από τα πλάγια και με αιχμή του δόρατος τον φανταστικό Ντάρμπισιρ επιβλήθηκαν πλήρως. Η ισοφάριση απέναντι σε μια σαστισμένη, υπνωτισμένη και κομμένη στα δυο ΑΕΚ ήταν πλέον θέμα χρόνου και ειδικότερα μετά το 62΄ που αποχώρησε με τραυματισμό ο Κυργιάκος.
Και αφού απέτυχε από κοντά (πλασέ άουτ στο 64’) ο Ντάρμπισιρ, ήρθε το 2-2 στο 70’ με κοντινό πλασέ του Ντουντού που εκμεταλλεύτηκε το μπέρδεμα στην άμυνα της ΑΕΚ από την κακή απόκρουση του Σάχα στην εκτέλεση φάουλ του Μπελούτσι.
Ο Ολυμπιακός πίεσε για το τρίτο γκολ, ο Σάχα απέκρουσε τα σουτ των Ντάρμπισιρ (73’) και Τζόρτζεβιτς (84’), αλλά στο 90ο λεπτό ο Σκόκο ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ της βραδιάς! Πήρε την ασίστ από …πλάγιο του Τζεράλντο, απέφυγε με έξοχο τρόπο Παπαδόπουλο και Άντζα, πλάσαρε υποδειγματικά και έγραψε το 3-2!
Όλα έδειχναν ότι ο τελικός είχε κριθεί, αλλά στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο άπιαστος Ντάρμπισιρ με κοντινή κεφαλιά (από κεφαλιά πάσα του Ντιόγο) ισοφάρισε (3-3) και έστειλε το ματς στην παράταση.

Η παράταση

Ο Γκαλέτι στο 102’ από έξοχη πάσα του Τζόρτζεβιτς βρήκε κενό χώρο και πέτυχε το 4-3. Ο Αργεντινός το πανηγύρισε βγάζοντας τη φανέλα και αυτό του στοίχισε τη δεύτερη κάρτα – αποβολή. Στο τελευταίο τέταρτο της παράτασης ο Ολυμπιακός έπαιξε με 9 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε και o Aβραάμ Παπαδόπουλος με δεύτερη κίτρινη.
Η ΑΕΚ εκμεταλλεύθηκε αυτό το αριθμητικό πλεονέκτημα και ισοφάρισε στο 107’ με καταπληκτικό πλασέ από αριστερά του Σκόκο στην κλειστή γωνία του Νικοπολίδη κι ενώ όλοι περίμεναν να κάνει σέντρα ο Αργεντινός!

Τα πέναλτι

Στα πέναλτι είχαμε 34 εκτελέσεις, για να επικρατήσει με 15-14 ο Ολυμπιακός. Ο Νικοπολίδης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Πρώτα απέκρουσε το πέναλτι του Πελετιέρι και στη συνέχεια ευστόχησε ο ίδιος, έγραψε το 15-15 και χάρισε το νταμπλ στον Ολυμπιακό!
Η διαδικασία:

ΑΕΚ: Καφές εύστοχος, Μπλάνκο εύστοχος, Σκόκο εύστοχος, Εντίνιο εύστοχος, Μαϊστόροβιτς άστοχος, Ενσαλίβα εύστοχος, Σάχα εύστοχος, Πελετιέρι εύστοχος, Γεωργέας άστοχος, Καφές εύστοχος, Μπλάνκο εύστοχος, Σκόκο εύστοχος, Εντίνιο εύστοχος, Μαϊστόροβιτς εύστοχος, Ενσαλίβα εύστοχος, Σάχα εύστοχος, Πελετιέρι άστοχος

Ολυμπιακός: Όσκαρ εύστοχος, Ντουντού εύστοχος, Ντιόγκο εύστοχος, Ντομί εύστοχος, Τζόρτζεβιτς άστοχος, Τοροσίδης εύστοχος, Μπελούτσι εύστοχος, Νικοπολίδης εύστοχος, Άντζας άστοχος, Όσκαρ εύστοχος, Ντουντού εύστοχος, Ντιόγκο εύστοχος, Ντομί εύστοχος, Τζόρτζεβιτς εύστοχος, Τοροσίδης εύστοχος, Μπελούτσι εύστοχος, Νικοπολίδης εύστοχος.


ΣΚΟΡΕΡ: 4’8’ Μπλάνκο, 90’ 107’Σκόκο – 47’ 90’+ Ντάρμπισιρ, 70’ Ντουντού, 102’ Γκαλέτι
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καφές, Κυργιάκος, Ενσαλίβα, Τζεράλντο, Εντίνιο – Α.Παπαδόπουλος, Γκαλέτι
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90’ Κυργιάκος (στον πάγκο), 103’ Γκαλέτι (2η κίτρινη), 105’Παπαδόπουλος (2η κίτρινη)

ΑΕΚ: Σάχα, Γεωργέας, Τζεράλντο, Κυργιάκος (62’ Αλεξόπουλος), Μαϊστόροβιτς, Ενσαλίβα, Καφές, Μαντούκα (68’Πελετιέρι), Σκόκο, Τζιμπούρ (77’ Εντίνιο), Μπλάνκο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ντομί, Άντζας, Α. Παπαδόπουλος, Ντουντού, Πατσατζόγλου (46’ Ντάρμπισιρ, 98’ Όσκαρ), Γκαλέτι, Λέτο (62’Τζόρτζεβιτς), Μπελούτσι, Ντιόγο