Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΠΑΕΙ ΡΕΚΟΡ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΝΤΑΝ ΜΠΡΑΟΥΝ



Ο πρωταγωνιστής των διάσημων πλέον μυθιστορημάτων «Κώδικας ντα Βίντσι» και «Άγγελοι και δαίμονες» καθηγητής Ρόμπερτ Λάνγκτον επιστρέφει στο νέο πολυαναμενόμενο βιβλίο του Νταν Μπράουν, που φέρει τον τίτλο «Τhe Lost Symbol» («Το Xαμένο Σύμβολο») και κυκλοφορεί από τις 15 Σεπτεμβρίου σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναμενόταν, το νέο θρίλερ του Νταν Μπράουν - την υπόθεση του οποίου κρατούσαν επτασφράγιστο μυστικό οι εκδότες του συγγραφέα - κάνει πάταγο σε... πωλήσεις παγκοσμίως.

Οι πληροφορίες λένε ότι έχουν διατεθεί περισσότερα από 5 εκατ. αντίτυπα. Οι θιασώτες του Νταν σχημάτισαν ουρές έξω από το κατάστημα Waterstone στην πλατεία Πικαντίλι, ενώ περίπου 20.000 αντίτυπα αναμένεται να πουληθούν στη Μ. Βρετανία μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Οι αναγνώστες κυριολεκτικά εξαφάνισαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα στις ΗΠΑ και τον Καναδά ανακοίνωσε η Knopf Doubleday, θυγατρική της Random House Inc. "Σημειώνονται ιστορικά ρεκόρ πωλήσεων του βιβλίου στη Βόρεια Αμερική", δήλωσε ο Σόνι Μέχτα, επικεφαλής του εκδοτικού οίκου.

Ένας από τους λόγους της μεγάλης απήχησης του βιβλίου είναι φυσικά η τεράστια διαφημιστική εκστρατεία για την προβολή του - και μέσω διαδικτύου. Πριν από την επίσημη ημερομηνία της κυκλοφορίας του, στην ιστοσελίδα του συγγραφέα ένα ηλεκτρονικό ρολόι μετρούσε αντίστροφα τον χρόνο ως τη 15η Σεπτεμβρίου - ημέρα που οι αναγνώστες θα διάβαζαν για να βρουν ποιον γρίφο θα έλυνε αυτή τη φορά ο καθηγητής Λάνγκτον.

Το BBC επαίνεσε το βιβλίο λέγοντας ότι αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη - υπογραμμίζοντας όμως αρνητικά τη συχνή χρήση πλάγιας γραμματοσειράς ως ενδεικτική εσωτερικού μονολόγου του πρωταγωνιστή, ο οποίος πολλές φορές φαίνεται εκνευριστικά "ξερόλας".

Το εξώφυλλο του βιβλίου απεικονίζει το Καπιτώλιο με μια κόκκινη σφραγίδα και δεκάδες σύμβολα, και η υπόθεση εξελίσσεται σε μια Ουάσιγκτον που απεικονίζεται διαφορετική από κάθε άλλη φορά. Ο Μπράουν αποκαλύπτει έναν άγνωστο κόσμο μυστικισμού, μυστικές οργανώσεις, κρυμμένες τοποθεσίες σε μια απρόσμενη πλοκή.


ΠΗΓΗ:

v4,e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: